Спорт

Помощ: Ключът в ключалката на колата не се върти. Кога да извикаме ключар?

Ако ключът е вкаран в ключалката, но не се завърта, тогава цилиндърът на ключалката е дефектен. Цилиндър с набор от пружинни елементи, които трябва да се удавят в определена комбинация с ключ. Ако поне един елемент не заеме желаното положение, цилиндърът няма да може да се завърти и може да спре да работи по -често поради външно влияние, например, след като се опита да отвори ключалката не с ключ, а с някакъв друг предмет.

Съответно има само два начина за решаване на проблема:

– Ако ключалката е замразена, тя може да се активира със специален размразяващ механизъм за заключване, който се продава във всяка автокъща. Но ако такъв състав не е под ръка, можете да напръскате с топла вода ключалката или леко да я затоплите със запалка. Основното нещо е да можете да стопите леда вътре и тогава ларвата ще намери свобода.

– Ако навън е топло, но ключът не се върти, най -вероятно цилиндърът на ключалката ще трябва да се смени. Отворете вратата на друга страна с ключа или използвайте централното заключване, за да влезете в купето и да се свържете със сервиза или ключар. Или сами сменете заключващия цилиндър.

Свързани теми:  Оптимизация на сайт за Гугъл - какво, как и защо?

Ключът се завърта, но ключалката на вратата на колата не се отваря

Следващата ситуация е, когато ключът се върти нормално, но ключалката не се отваря. Това означава само едно – пръчката, която свързва ларвата с лоста за блокиране на ключалката, е отместена или се е отчупила.

Регулирането обикновено се губи, когато бравата се ремонтира от неквалифициран за това човек, а не от ключар.

Специален случай е огъването на пръта или нарушаването на неговото регулиране. Такива неизправности обаче не се случват просто така. За да се огъне тягата, трябва да действате върху нея със сила, например, така че да се  е получил удар по вратата при инцидент.

Източник: Ключар 24 – Денонощни ключарски услуги

Вижте още

Как да си взема карта за санаториум

joana

Как да наредя кубче на Рубик

joana

Какво е кредитна линия и как работи

Емил Петров