Спорт

Препоръчват ли се кредитите от заложни къщи за получаване на бързи пари?

Заемите в заложни къщи са опция, ако имате нужда от бързи пари. Въпреки че предлагат някои предимства, те имат и недостатъци. Преди да решите да заложите часовника на прадядо си, научете плюсовете и минусите на заемите в заложна къща и обмислете алтернативите.

Как работят заложните заеми?

За разлика от личния заем, заемът от заложна къща може да бъде бърз начин за заемане на пари, тъй като не е необходима кредитна проверка или процес на кандидатстване. Размерът на заема се определя от стойността на предмета, който залагате.

Например, ако имате марков инструмент, можете да го занесете в заложна къща, за да може агент да оцени стойността му. След като стойността бъде определена, лихварят може да ви отпусне заем, равен на оценената стойност на инструмента.

Условията на заемите в заложни къщи варират и често включват високи лихвени проценти.

Ако решите да вземете пари назаем от заложна къща, можете да получите парите веднага. Обикновено ще трябва да изплатите цялата сума на заема, за да получите обратно заложената вещ, въпреки че срокът за изплащане на заема може да варира.

Свързани теми:  Как да си направим сайт

Предимства на заемите в заложни къщи

Заемите в заложни къщи могат да бъдат привлекателна опция, ако кредитът ви е лош и не можете да получите традиционен заем .

За хора без банкова сметка или без кого да се обърнат като обезпечение, заложните заеми могат да бъдат бърз източник на пари, без да е необходимо да проверяват кредита.

Освен това кредитните ви резултати няма да бъдат засегнати, ако не изплатите заема и няма да се притеснявате, че получавате обаждания от колектори. Последствията от неизпълнение на заем от заложна къща са, че заложната къща просто запазва вещта, която сте заложили.

Недостатъци на заемите в заложна къща

Най-важният недостатък на заема от заложна къща е неговата цена.

Лихвените проценти и финансовите такси по заемите в заложна къща обикновено са високи.

Друг недостатък е, че ако не изплатите заема навреме, заложната къща може да продаде вашия предмет. И няма да ви бъде възстановена сумата, ако предметът бъде продаден за сума, по-висока от сумата на заема.

Някои заложни къщи начисляват и допълнителни такси за заплащане на услуги като съхранение, застраховка или подновяване на заема за нов срок.

Свързани теми:  Как да научиш английски

Освен това заложните къщи могат да бъдат недобросъвестни и ненадеждни обекти. Правните действия срещу заложни къщи не са рядкост: Бюрото за финансова защита на потребителите е предприело действия срещу няколко заложни къщи, обвинявайки ги в нелоялни практики по отношение на годишните такси по кредита.

Източник: kreditolandia.net – кредит за теб до минути

Вижте още

Новите тенденции във фитнеса: тренировка с електро-мускулна стимулация на тялото

Valeria

Какво представляват кредитните системи?

Ева Гроздева

Какво да правим, когато ни е скучно?

joana