Любопитно

Разлики между лични, потребителски и бързи кредити, които трябва да знаете

Когато трябва да си купим кола или да поискаме ипотека, някои хора избират да поискат заем от банката. Тези заеми обикновено са с определена цел, например, за да можете да придобиете имот или да изплатите стари задължения, но има много други ситуации, в които може да ви потрябват. Повечето кредитори имат определени изисквания, така че самият субект трябва да оцени финансовия капацитет на кандидата, за да може да отпусне заем.

Като цяло по-младите хора са склонни да срещат трудности при отпускането на определени кредити поради липсата на стабилни доходи или финансова платежоспособност.

За да знаете разликата между всеки от наличните заеми, трябва да оцените както изискванията, така и за какво ще бъдат използвани тези пари, така че ще разгледаме най-често срещаните видове:

Лични заеми

Обикновено са свързани с финансиране на пътувания, обучение или конкретни покупки. Клиентът може да получи парична сума от субекта и с това ще бъде свързана лихва за погасяване.

Плащанията обикновено се извършват периодично в определено време, което обикновено се определя на максимум 10 години. Освен това договорът ще включва конкретния прилаган лихвен процент и други разходи.

Свързани теми:  Избор на подходящия летен лагер за вашето дете изчерпателно ръководство

Най-общо казано, тези заеми нямат сложни изисквания и банките ще гледат платежоспособността на кандидата. Най-често се изисква постоянен трудов договор и добра кредитна история.

Възможно е да получите и кредит с помощта на поръчител, в случай че нямате отлична кредитна история или ви трябва по-висока сума.

Ипотечни кредити

Ипотечните кредити няй-често се теглят за покупка на жилище. Сроковете на погасяване са по-дълги, а лихвените проценти могат да бъдат по-ниски.

Бързи кредити

Въпреки че тези кредити или онлайн кредити може да са най-удобните за непредвидени разходи, съществуват определени рискове поради техните лихвени проценти.

Процесът, както се посочи, е бърз, изискванията са минимални и сумата се превежда в много кратки срокове.

Тези кредити са за сравнително по-малки суми, като отново зависи от вашите доходи и способност да погасявате кредита си.

Най-голямата опасност е ефектът на „снежната топка“ , т.е. хората да нареждат кредити един след друг поради лесния им достъп и в крайна сметка да имат проблеми с неплащането.

Вижте още

На колко години е луна?

Емил Петров

Три задължителни приставки за вашия компактен трактор

Ева Гроздева

Как да влезеш в сърцето на един мъж

Емил Петров