Любопитно

Скриване на номер

Чудите ли се как да скриете номер?

В даден момент може да се окаже, че трябва да скриете телефонния си номер. Може би се опитвате да защитите поверителността си от телемаркетинг или нежелани обаждащи се, или може би продавате нещо онлайн и не искате вашата лична информация да е видима за непознати. Каквато и да е причината, има няколко начина да скриете телефонния си номер и в тази статия ще ги разгледаме подробно.

Използвайте блокиране на идентификатора на обаждащия се

Един от най-лесните начини да скриете телефонния си номер е да използвате функцията за блокиране на идентификация на обаждащия се. Тази функция е налична на повечето телефони и ви позволява да блокирате вашия телефонен номер да не се показва на дисплея на идентификацията на обаждащия се на получателя. За да активирате тази функция, просто наберете *31#, преди да въведете телефонния номер, на който искате да се обадите. Получателят ще види „Блокиран“ или „Частен“ на дисплея с идентификацията на обаждащия се вместо вашия телефонен номер.

Свързани теми:  Как да заразим лешник с трюфел

Използвайте приложение на трета страна

Налични са няколко приложения на трети страни, които ви позволяват да извършвате анонимни телефонни обаждания или да изпращате текстови съобщения, без да разкривате телефонния си номер. Някои популярни опции включват Burner, Hushed и CoverMe. Тези приложения ви позволяват да създавате временни телефонни номера, които могат да се използват за конкретна цел, като например продажба на артикули онлайн или комуникация с някого, с когото не искате да споделяте личния си номер.

Използвайте виртуален телефонен номер

Друг вариант е да използвате виртуален телефонен номер. Това е телефонен номер, който не е обвързан с конкретно устройство или местоположение. Можете да използвате виртуален телефонен номер за различни цели, като например извършване на международни разговори или създаване на бизнес линия. Има няколко налични услуги, които предлагат виртуални телефонни номера, като Google Voice и Skype.

Използвайте стационарен телефон

Ако се обаждате от стационарен телефон, можете да скриете телефонния си номер, като наберете 186 преди телефонния номер, на който искате да се обадите. Това работи по същия начин като блокирането на идентификация на обаждащия се на мобилен телефон.

Свързани теми:  Въздействието на залаганията на електронни спортове върху казино индустрията

Има няколко начина да скриете телефонния си номер. Блокиране на идентификация на обаждащия се, приложения на трети страни, виртуални телефонни номера и стационарни телефони са всички жизнеспособни опции. Изберете метода, който работи най-добре за вашата конкретна ситуация, и се насладете на спокойствието, което идва със защитата на вашата поверителност.

Вижте още

Как да си направя страница във фейсбук?

Емил Петров

Как да проследим IP адрес?

Емил Петров

Как да направите снимка с камерата на лаптопа си