Спорт

Стилна баня с красиво осветление

Когато повечето хора мислят за стил и дизайн на банята, вероятно си представят стени в неутрални тонове, арматура, която е предимно бяла, и стени, които не са покрити с шкафове със странна форма. Може би ще се изненадате да научите, че има много повече от тези неща! Стилната баня може да има всякаква цветова схема, която желаете, независимо дали е неутрална или ярка. Тя може да придобие усещане за рустикална хижа или изчистено скандинавско излъчване. Ключът е да знаете какви стилове има и как можете да ги внесете в дома си.

Изберете стила на банята

Както при всеки проект за интериорен дизайн на баня, трябва да започнете с основите. За баните това означава да изберете стила на помещението. Първото нещо, което трябва да вземете предвид, е подовата настилка. Ще запазите ли плочките или ще ги смените? Ще добавите ли мокет от стена до стена? След това преминете към стила на плотовете, шкафовете и осветителните тела, които ще изберете. Банята е идеалното място да приложите тема в дизайна си.

Има много начини да направите това, включително следните: – Изберете цветова палитра: Ако искате банята ви да е топла и приветлива, трябва да изберете цветове, които създават този ефект. Опитайте се да изберете цветова палитра, която се състои предимно от червени, оранжеви и жълти нюанси. Може да искате да включите и няколко сини и зелени нюанса, за да придадете допълнителна елегантност. Ако искате банята ви да изглежда по-хладна и освежаваща, изберете цветова палитра, състояща се предимно от сини, зелени и жълти цветове.

Свързани теми:  Характеристика на  потребителския кредит

Вървете в рустикален стил: монтирайте дървени панели Рустикалните елементи на дизайна са едновременно топли и привлекателни. За да създадете рустикално усещане в банята си, можете да добавите дървени стенни панели, за да създадете впечатлението за вграден шкаф. Можете също така да добавите дървени приспособления, като например стойки за кърпи и държачи за тоалетна хартия. За постигане на изкуствено дървено покритие опитайте да боядисате дървото със спрей в тъмен кафяв нюанс.

 Модерен вариант: поставете плочки когато искате банята ви да се чувства чиста и свежа, нищо не може да се сравни с модерния дизайн. Можете да постигнете тази визия, като поставите керамични плочки по стените на банята си. Керамичните плочки се предлагат в широка гама от цветове и шарки, което означава, че можете да намерите такива, които перфектно да допълват останалата част от дизайна на банята ви.

Заложете на блясъка: добавете мраморни плочки

Какъв по-добър начин да придадете блясък на банята си от мраморните плочки? Можете да използвате мраморни плочки по стените, пода и дори по плота. Мраморът придава елегантност на всяко помещение – дори на банята! Само се уверете, че сте запечатали плота и пода, за да ги предпазите от влага и петна. – Поставянето на мраморни плочки в банята е лесен начин да добавите блясък и шик. Можете също така да добавите малко блясък с метални стенни плочки. Когато се стремите към бляскава визия, не забравяйте, че малките щрихи са от значение.

Свързани теми:  Най-добрите чехли за мъже у дома

Вижте още

Как да завържете вратовръзка

Ще дам всичко от себе си: Енцо за подписването му с Челси

Ева Гроздева

Услуги и предимства на банкоматите

Емил Петров