Горещи теми

Стилове за баня според предназначението

Използването на банята се промени през годините. Ежедневните нужди означават, че това пространство вече не се използва единствено за лична хигиена , а е придобило други конотации: пространство за релакс и грижа за себе си, което всеки път е пространство, по-податливо на естетична грижа с аксесоари и тъкани, както бихме във всяка друга стая в къщата.

Уютна баня

Друга причина да се обърне специално внимание на декорацията на банята е приемането на посетители. Ако постоянно приемаме посетители, тоалетната ще бъде идеална, тъй като е много по-лесно да я поддържаме винаги в перфектно състояние, отколкото обичайната баня, и по този начин да запазим личното си пространство. Ако нямаме късмета да разполагаме с уютна тоалетна, идеално би било банята ни да разполага с добро затворено пространство за съхранение, където да поставим всички онези предмети от ежедневието, за които посетителите не се интересуват и които биха нарушили имиджа на чистота и подреденост. Включването на декоративен елемент, като растения, скулптури или декоративни саксии, може да помогне за фокусиране на вниманието.

Самостоятелна баня

Ако решите да интегрирате банята със спалнята, трябва да обърнете внимание на някои практически въпроси като разпределението, осветлението и вентилацията на помещението. Освен това трябва да вземете предвид и желания капацитет за съхранение, за да инсталирате определени мебели или други.
Обикновено е препоръчително да отделите частта на тоалетната от основното помещение, отделяне, което можете да направите с инсталирането на стъклени прегради или мебели.

санитарен фаянс

Обща баня

Свързани теми:  Най-добрите банкови заеми на пазара

Третият тип баня, който трябва да разгледате, е общата баня. По правило баните в апартаментите са общи. Но в тесните помещения, които са най-често срещани, една и съща баня се ползва от различни хора в домакинството. За децата от семейството или дори за цялото семейство едновременно.

При тези обстоятелства е обичайно да има две тоалетни или дори да се затвори тоалетната, за да се осигури уединение и споделено ползване, докато някой взема душ сутрин или се мие или гримира на мивката.

Ако не искаме да избираме цялостно затваряне, винаги имаме възможност за паравани с половин височина, които ни позволяват да запазим визуалната амплитуда на пространството, като същевременно запазим неприкосновеността на личния живот до минимум. Във всеки случай разположението е ключов елемент в дизайна.

Подходящото подреждане на елементите, материалите, цветовете и аксесоарите може да превърне банята в уникално и не само функционално пространство. Навлизането на естествени и органични елементи ни отдалечава от банята в лабораторен стил, за която всички имаме предвид.

Вижте още

Какво трябва да знаете за марковите обувки

Ева Гроздева

САЩ подготвят терористи да нападнат Русия

Как да изглеждате бляскаво без да харчите много пари?

Ева Гроздева