Спорт

СЪВЕТИ ЗА ГОТВЕНЕ НА МАКАРОНЕНИ ИЗДЕЛИЯ

Макаронените изделия винаги трябва да се варят в голямо количество подсолена вода: обикновено един литър вода на всеки 100 грама макаронени изделия. Голямото количество вода ще гарантира, че макароните няма да се слепят и ще можем да се насладим на добре сварени макарони.

НЕ ДОБАВЯЙТЕ ОЛИО ИЛИ МАСЛО В ПРОЦЕСА НА ГОТВЕНЕ.

Една от големите грешки, които многократно допускаме при готвенето на макаронени изделия, е да добавяме олио във водата, в която ще ги варим. Маслото води до образуване на хлъзгав филм, който не е благоприятен.

Ако не искате макароните да залепват, просто изчислете количеството вода, което ще използвате за варенето им, и се уверете, че не залепват, докато се варят.

ИДЕАЛНИЯТ МОМЕНТ ЗА ДОБАВЯНЕ НА МАКАРОНИТЕ КЪМ ПРОЦЕСА НА ГОТВЕНЕ

Когато водата започне да кипи и след като добавите солта, това е точният момент да добавите макароните, като винаги поддържате температурата на готвене, с други думи, ще поддържаме водата вряща. Никога не добавяйте макароните, преди водата да е завряла, тъй като има опасност те да се преварят.

След като ги поставите във водата, разбъркайте веднъж и започнете да изчислявате препоръчаното от производителя време за готвене (посочено на опаковката на закупената паста). Това е от съществено значение, тъй като не всички тестени изделия са еднакви и изискват различно време, за да достигнат идеалната си форма.

Свързани теми:  Как ще се впише Фернандес в Челси?

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ

Времето за готвене и всички предходни стъпки са от съществено значение за постигане на добра текстура на макароните. Тя трябва да се консумира не твърде преварена, което означава, че централната част на пастата не е напълно сварена, а самата паста запазва формата си. Преди да отстраним макароните винаги добавяме чаша студена вода

ИЗВАЖДАТЕ МАКАРОНИТЕ, БЕЗ ДА ГИ ИЗМИВАТЕ

След като изключим котлона, трябва да изчакаме няколко секунди и да го прецедим през цедка. Най-добрата препоръка е да запазите част от водата за готвене, ако е необходима за приготвянето на сос.

КАК ДА ВКЛЮЧИМ СОСА

Сосът трябва да е готов, когато макароните се сварят до съвършенство. Важно е сосът да бъде горещ, домашен или купен от магазина, в тиган, в който можем да добавим всички макаронени изделия, за да се сготвят заедно за 30 секунди.

СИРЕНЕ ПАРМЕЗАН – КЛАСИКА СЪС СТИЛ

Докато сме на темата за пармезана, трябва да отбележим, че когато се използва за паста, трябва да се внимава да се направи по следния начин: настържете сиренето на едро, ако е за къса паста, и на ситно, ако е за дълга паста.

Свързани теми:  Защо не мога да изтегля Месинджър?

СОСОВЕ ЗА ДЪЛГИ И КЪСИ МАКАРОНЕНИ ИЗДЕЛИЯ

Сосовете на основата на масло се използват предимно за дълги макаронени изделия; сосовете на основата на сметана обикновено се използват за къси макаронени изделия. И двата вида паста могат да бъдат придружени от доматени сосове в различни форми.

Източник: Всички рецепти

Вижте още

Какво представлява личен кредит?

Ева Гроздева

Как трябва да се държи мъжът с жените: Как да постъпваме с жените?

Кога се плаща данък сгради

joana