Спорт

Услуги и предимства на банкоматите

Какви услуги предлагат банкоматите?

Услугите, предлагани от банкомат, варират в различните институции, но като цяло те предлагат наличие на пари в брой, запитване за баланс между вашите текущи спестовни и кредитни сметки.

Какви са предимствата на използването на банкомат?

Имате достъп до много от услугите, предлагани от банков клон (плащания, теглене на пари в брой, справки за баланс) с предимството, че можете да ги използвате 24 часа в денонощието, 365 дни в годината.

Какви предпазни мерки трябва да взема, когато отивам до банкомат?

1.Не трябва да допускате помощ от непознати хора, когато използвате банкомат.

2.Проверете дали банкоматът не е блокиран от хартиен или пластмасов предмет или материал.

3.Когато въвеждате вашия персонален идентификационен номер, опитайте се да го скриете, така че външни лица да могат да го запомнят.

4.Ако откриете някаква аномалия или необичаен механизъм в банкомата, не го използвайте!

5.Когато използвате банкомат през нощта, опитайте се да го направите на многолюдни места или в търговски центрове, понякога е за предпочитане да платите за използването на банкомат от друга банка, отколкото да се излагате в отдалечени банкомати, които могат да бъдат податливи на нападение .

Свързани теми:  Какво е кредитна линия и как работи

6.Банковите институции не използват “тъч скрийн” екрани, в случай че видите такъв, не го използвайте или отменете операцията си, проверете при вашата банка дали е нова система за банкомат.

7.Избягвайте да посещавате банкомати, които не са много пренаселени през нощта, използвайте банкомати в търговски центрове, дори ако трябва да платите за услугите за използване на банкомат от банка, различна от вашата пластика.

Какво трябва да направя, ако банкоматът не достави парите или не ги достави напълно?

Първо трябва да проверите баланса си и ако някаква сума е била неправомерно таксувана, трябва да докладвате за това на вашата банка. По време на работното време на банката отидете в центъра за обслужване на клиенти на съответния банков клон. В извънработно време или дни или на банкомати, където няма клон, е препоръчително да се обадите в центъра за обслужване на клиенти, затова е препоръчително да имате под ръка съответния телефонен номер.

Какво трябва да направя, ако банкоматът не ми даде картата (кредитна или дебитна)?

На първо място, не приемайте помощ от непознати. За превенция е препоръчително да проверите дали слотът на банкомата е свободен и не съдържа пластмасови ленти или друго устройство, което не позволява на картата да излезе. Тези видове механизми могат да бъдат използвани от измамниците, за да откраднат вашата карта.

Свързани теми:  Защо не се празнува 40-годишнината?

Вижте още

Кога да използвате кредит?

Емил Петров

Как да отблокирам приятел в Месинджър

joana

Защо само едната безжична слушалка ми работи?

joana