Здраве и красота

Как да използвате балсама за устата: Какво трябва да знаете

Как да използвате балсама за устата

Знаете ли как да използвате балсама за устата?

Ако сте като повечето хора, устните ви вероятно се напукват през зимата. Дори и да живеете в мек климат, щом температурата падне, а с нея и влажността, устните ви вероятно ще станат сухи и неприятни. За щастие има много страхотни продукти, които могат да помогнат за облекчаване на този проблем. Трябва също да знаете, че всеки балсам за устни ще окаже влияние върху начина, по който другите продукти за устни ви действат. Например, ако устните ви са сухи, почти всяко червило, което използвате, ще изглежда много по-неефективно, отколкото е – защото устните ви няма да могат да го задържат да не се разпери или разтече извън естествените си граници. Ето какво трябва да знаете за използването на балсам за устни за уста…

Какво е балсам за устни?


Балсамът за устни е продукт за грижа за кожата, който се използва за овлажняване на сухите устни. Той се нанася върху устните, за да ги предпази от атмосферните влияния (вятър, слънце, студ). Балсамът за устни се предлага под формата на балсам, мазило или гланц. Балсамът за устни съдържа восъци, масла и пигменти. Восъците в балсама за устни са естери на мастни киселини и се използват за овлажняване на устните. Восъците са неразтворими във вода, но разтворими в органични разтворители. Някои восъци, като пчелен восък, карнаубски восък и парафин, са твърди при стайна температура, докато други восъци, като ланолин и растителни восъци, са течни при стайна температура.

Как се използва балсам за устни:


Избършете устните си: трябва да използвате мека, топла кърпа, за да изтриете всички следи от замърсяване или грим, които може да са останали по устните ви. Това ще помогне на балсама за устни, който ще нанесете върху устните си, да се нанесе равномерно и чисто. Овлажняване на устните: след като почистите устните си, използвайте малко балсам за устни, за да сте сигурни, че те ще останат овлажнени. Ако имате сухи устни, ще искате да използвате балсам за устни, който има висок процент масла и восъци. Нанесете балсам за устни върху червилото: ако искате червилото ви да се задържи по-дълго върху устните ви, можете да нанесете балсам за устни между отделните нанасяния. Това ще даде на червилото ви нещо, към което да прилепне, и ще го направи много по-дълготрайно от обикновено.

Най-добрите балсами за устни за сухи устни


Ако устните ви са сухи, трябва да използвате балсам за устни с по-висока концентрация на масла, восъци и пигменти. Уверете се, че балсамът за устни съдържа масло от ший, което е много ефективен омекотител. Ако устните ви са силно сухи, може да помислите и за поставяне на защитен слой под балсама за устни, за да предотвратите напукването им. Балсам за устни (оригиналният) – Този балсам за устни е известен с емблематичния си дизайн, който остава непроменен от създаването му през 50-те години на миналия век. Той съдържа пчелен восък, масло от ший и малко количество пигмент, така че устните ви ще бъдат овлажнени и оцветени. Балсам за устни Burt’s Bees – Burt’s Bees е популярна козметична компания, която е специализирана в производството на натурални продукти. Този балсам за устни съдържа масло от ший, пчелен восък и масло от семена на жожоба, които имат различни ползи за сухите устни.

Най-добри балсами за устни при напукани устни


Ако устните ви са напукани, трябва да използвате балсам за устни, който съдържа успокояващи съставки, като алое, витамин Е или екстракт от краставица. Също така ще искате да се уверите, че балсамът за устни има добро количество пигмент, така че устните ви да не изглеждат забележимо напукани. Розовият балсам на Смит – Този балсам за устни е култов и датира от времето на Голямата депресия. Той съдържа много успокояващи съставки, като екстракт от розов цвят, пчелен восък и какаово масло, които ще помогнат на напуканите устни да заздравеят. Оцветен балсам за устни Burt’s Bees – Ако не искате напуканите ви устни да се различават забележимо, можете да използвате този балсам за устни. Той съдържа витамини С и Е и има лек оттенък, който ще помогне на напуканите ви устни да изглеждат здрави.

Свързани теми:  Диагноза "детски аутизъм". Сега накъде?

Най-добрата маска за устни за много сухи устни


Ако устните ви са изключително сухи, може да искате да опитате маска за устни. Маската за устни е специална терапия за устни, която носите за определен период от време. Маските за устни са направени с овлажняващи съставки, като хиалуронова киселина, масло от ший и витамин Е. Когато устните ви са изключително сухи, те губят голяма част от естествената си хидратация. Маските за устни са полезни, тъй като те ще привлекат още повече хидратация в устните ви, като бързо ги овлажнят и им помогнат да се заздравят. Маска за устни The Body Shop Honeymania – тази маска за устни съдържа мед и други овлажняващи съставки, като пчелен восък и масло от карите. Тя също така е оцветена, така че много сухите ви устни ще изглеждат здрави и хидратирани. Балсам за устни Lush Dr. Honey – Този балсам за устни съдържа мед, пчелен восък и масло от карите, които са много хидратиращи за сухите устни.

Заключение


Балсамът за устни е основна част от козметичните режими на повечето хора, защото е много полезен за поддържане на устните меки и хидратирани. Балсамът за устни действа най-добре, когато го нанасяте редовно и последователно. Ако нанасяте балсам за устни само в случай на нужда, той няма да е толкова ефективен. Следвайте тези съвети, за да намерите най-добрия балсам за устни за вашите нужди.

Вижте още

Пилатес на стена – една от най-големите фитнес тенденции за 2024 г.

Valeria

Диагноза “детски аутизъм”. Сега накъде?

НОВИЯТ ТРЕНД В ГРИЖАТА ЗА КОЖАТА: КЛЕТЪЧНОТО РЕГЕНЕРИРАНЕ

Valeria