Любопитно

Направи си сам: Как да си направим писалка за телефон!

Как да си направим писалка за телефон!

Знаете ли как да си направите писалка за телефон!

Смартфоните се превърнаха в нещо много повече от устройство, с което да се обаждате. Те са също така камера, музикален плейър, интернет браузър и много други. Въпреки това има някои неща, до които смартфоните просто нямат чудесен достъп – например писането! С все по-широкото използване на смартфони хората искат да могат да пишат бележки на телефона си, а не да ги набират всеки път. Ето защо много хора инвестират в химикалки за телефон. Те обаче могат да бъдат скъпи и ако сте като мен, вероятно често ги губите или чупите! Затова е удобно, ако знаете как да си направите собствена химикалка за телефон от неща, които вероятно вече имате вкъщи.

Какво ви е необходимо


Има много неща, от които можете да си направите писалка, но има няколко неща, за които трябва да се уверите първо. На първо място, трябва да имате писалка или маркер с перо. Това е малкото парченце в края на писалката, с което се пише. Можете да използвате маркер или химикалка, но се уверете, че тя има перо. Също така трябва да се уверите, че имате гумена лента. Можете да използвате различни материали, но ластикът е лесен и лесно можете да го намерите у дома. Също така ще трябва да се уверите, че имате игла или карфица – нещо с остър край. Това е всичко, от което се нуждаете, за да започнете! Разбира се, ако разполагате с тези неща, можете да си направите и най-различни писалки и стилуси. Просто ще трябва да следвате инструкциите за всеки вид.

Как да си направим писалка за телефон


Първото нещо, което ще разгледаме, е изработването на писалка, която ще се побере в телефона ви. Ще трябва да започнете, като свалите перото от края на писалката. Можете да направите това, като издърпате перото с пръсти. Внимавайте обаче! Свалянето на перото ще бъде лесно, но поставянето му обратно може да бъде трудно. След като сте свалили перото от писалката, трябва да го прикрепите към горната част на телефона. За щастие, много смартфони имат USB порт в горната си част. Можете да прекарате перото през него и да го завъртите така, че да излезе от другата страна на телефона. Ако искате все пак да можете да зареждате телефона си, можете да използвате USB удължител, за да отдалечите накрайника от порта на телефона. Сега вече имате писалка в горната част на телефона и можете да пишете на телефона, където и да се намирате. Можете също така да направите така, че да е необходимо да натиснете само един бутон на писалката, за да пишете на телефона. Просто използвайте обикновена писалка и прикрепете перото към писалката. След това, когато щракнете върху бутона на писалката, тя ще щракне върху перото и ще пише на телефона.

Направете своя собствена писалка със стилус!


Ако имате стилус, който ви харесва, но нямате писалка, можете да си направите собствена писалка от стилуса и гумена лента. Първо, трябва да увиете гумената лента около стилуса, така че да го държи заедно. След това трябва да направите дупка в гумената лента с помощта на щифт, за да можете да прокарате лентата през стилуса. Искате гумената лента да излиза от другата страна на стилуса. Вече имате писалка със стилус! Ако не разполагате със стилус, можете да си направите мини писалка само с гумена лента и ключ. Тази е много лесна за направа и всичко, от което се нуждаете, е гумена лента и ключ. Започнете, като увиете гумената лента около ключа, така че да се съедини. След това направете дупка в ластика с щифт, за да можете да го прокарате през ключа. Искате ластикът да излиза от другата страна на ключа. Вече имате мини писалка със стилус!

Свързани теми:  Как да разбера какви задължения имам?

Направете писалка с точка!


Ако имате химикалка с малка точица на върха, можете да си направите химикалка с точица. Всичко, което трябва да направите, е да увиете гумената лента около писалката, така че да я държи заедно. След това направете дупка в гумената лента с клечка, за да можете да я прокарате през писалката. Искате гумената лента да излиза от другата страна на писалката. Вече имате химикалка с точка!

Направете гел писалка!


Ако имате гел писалка, можете да си направите гел писалка. Ще ви трябват гумена лента, ключ и маркер. Първо трябва да увиете ластика около маркера, така че да го държи заедно. След това трябва да направите дупка в гумената лента с помощта на ключа, за да можете да прокарате лентата през маркера. Искате лентата да излиза от другата страна на химикалката. Вече имате гел писалка!

Заключение


Смартфоните се превърнаха в много повече от устройство за провеждане на разговори. Те са също така камера, музикален плейър, интернет браузър и много други. Има обаче някои неща, до които смартфоните просто нямат голям достъп – например писането! С все по-широкото използване на смартфони хората искат да могат да пишат бележки на телефона си, вместо да се налага да ги набират всеки път. Ето защо много хора инвестират в писалки за телефони. Те обаче могат да бъдат скъпи, а ако сте като мен, вероятно често ги губите или чупите! Ето защо е удобно, ако знаете как да си направите собствена химикалка за телефон от неща, които вероятно вече имате вкъщи. Има много възможности за изработване на собствена писалка за телефон. Най-общо казано, можете да използвате маркер, писалка или стилус. Можете също така да си направите собствен стилус от ключ или гел писалка. Без значение какво използвате, можете да направите писалка за телефон, която да е съобразена с вашите нужди и да работи добре с телефона ви.

Вижте още

Идеални подаръци за бизнес дами: елегантност и практичност

Ева Гроздева

Интернет на нещата (IoT): Какво ни очаква в бъдещето?

Емил Петров

Колко кости има в човешкото тяло?

Емил Петров