Спорт

От какво бягат дървениците

Дървениците са кръвосмучещи насекоми, които могат да бъдат истинска напаст за домакинствата. Те са нощни животни и се хранят с човешка кръв. Дървениците са много добри в скриването и могат да се настанят в различни места в дома, включително в матраци, мебели, дрехите и дори в пукнатините на стените.

Ако имате дървеници в дома си, може да се чудите как да се отървете от тях. Един от начините е да използвате инсектициди. Инсектицидите обаче могат да бъдат опасни за хората и домашните любимци. Друг начин да се отървете от дървениците е да използвате естествени средства.

Ето някои неща, от които дървениците бягат:

  • Миризми

Дървениците имат много чувствителен обонятелен апарат и са много чувствителни към определени миризми. Някои от миризмите, които отблъсква дървениците, са:

Етеричните масла, като лавандула, евкалипт, мента и лимон, са ефективни в отблъскването на дървениците. Можете да използвате етерични масла, като ги нанесете върху памучни тампони и ги поставите в близост до местата, където се крият дървениците.

Нафталинът е друг естествен продукт, който отблъсква дървениците. Можете да поставите нафталинови топчета в близост до местата, където се крият дървениците.

Цитрусовите плодове, като лимони, портокали и грейпфрути, също са ефективни в отблъскването на дървениците. Можете да използвате цитрусови плодове, като нарежете лимони или портокали на парчета и ги поставите в близост до местата, където се крият дървениците.

  • Температура

Дървениците не обичат топлината. Ако температурата в помещението достигне над 50 градуса по Целзий, дървениците ще умрат. Можете да използвате този факт, за да се отървете от дървениците. За да направите това, можете да изнесете мебелите и дрехите си навън на слънце. Можете също така да използвате парочистачка, за да затоплите мебелите и дрехите си.

  • Суха среда

Дървениците също не обичат сухата среда. Ако влажността в помещението падне под 50%, дървениците ще изсъхнат и ще умрат. Можете да използвате този факт, за да се отървете от дървениците. За да направите това, можете да използвате влагоабсорбатор в помещението, където има дървеници.

Ако имате дървеници в дома си, можете да използвате комбинация от естествени средства, за да се отървете от тях. Важно е обаче да бъдете търпеливи, защото може да отнеме известно време, за да се отървете напълно от дървениците.

Ето някои допълнителни съвети за борба с дървениците:

  • Почиствайте редовно дома си. Дървениците обичат да се крият в мръсни и прашни места.
  • Разопаковайте багажа си внимателно. Дървениците могат да се пренасят в багажа.
  • Проверявайте редовно мебелите и дрехите си. Ако забележите следи от дървеници, като малки черни точки или кафяви петна, незабавно предприемете мерки.
  • Ако не можете да се справите сами с дървениците, потърсете професионална помощ. Професионален дезинфектор ще може да използва ефективни методи за унищожаване на дървениците.
Свързани теми:  Как да си проверите субсидиите

Вижте още

Религиозни православни икони и тяхното значение

Емил Петров

Тест за бременност: кога най-рано

joana

За какво служи демир бозан

joana