Любопитно

5 идеи за украса на коледната трапеза

Коледните празници наближават, а с тях идва и чувството на радост, очакване и надежда. Това е времето, когато роднини и приятели се събират, за да отпразнуват заедно най-дългоочаквания ден в годината, а вашата маса за хранене е мястото, където семейството ви създава някои от най-хубавите си спомени.

Направата на една красива украса за коледната трапеза е също толкова важна, колкото и самите ястия за празничната вечер. Независимо дали ще изберете по-минималистична украса за коледната трапеза или по-пищна и бляскава, важното е че с нейна помощ ще допринесете за още повече коледно настроение, с което да посрещнете всички близки за празника. За да ви помогнем да се вдъхновите, споделяме нашите любими идеи за украса на коледна маса.

Украса в Скандинавски стил

Северният или т.н. Скандинавски стил е много атрактивен и моден в днешно време, защото е едновременно семпъл и рустик. Въпреки прекомерната употреба на белия цвят, със своя спокоен, но приветлив минимализъм, липса на претрупаност и афинитет към модерни материали, скандинавският стил ще внесе много топлина и уют на празничната трапеза.

От какво се нуждаете за такъв декор? Венци, направени от бор, кипарис, дрян и сушени плодове, естествено дърво, елхови клонки, бели и черни цветове, рустик елементи – има много възможности да добавите красиви и функционални сканди елементи към вашата маса за хранене.

Натурално усещане – украса с естествени материали

Какво ще кажете за украса на коледната трапеза с естествени материали? За подложка за хранене може да използвате дървена шайба, сгънете салфетките и ги завържете с канап. Върху тях поставете ароматни пръчки канела, зелени клонки и името на всеки отделен член на семейството. За централен елемент на масата поставете път от елхови клонки и шишарки. Използването на материали от приридата, които можете да си набавите от близкия парк, е интересно и бюджетно решение за декорация на трапезата за Коледа.

Зимна приказка

Направете всяко коледно ястие вълшебно с тази тема за снежна зимна приказка. Започнете с чисто бяла покривка, след това добавете красив тишлайфер с принт на сребристи снежинки. Декорирайте с поръсена със сняг гирлянда по дължината на масата и добавете сукуленти в саксии, няколко чаени свещи във формата на сърце и купички за ядки във формата на звезда. Подредете един върху друг елегантни бели съдове със сребрист кант, сгънати бели салфетки, сребърни прибори за хранене и кристални чаши за вино. За още повече разкош и блясък, поставете сребърен декоративен елемен пред всеки гост.

Червено, бяло и златно

Покрийте масата с тъмно сива покривка, за да изпъкне темата в червено, бяло и златно. Поставете гирлянд от горски плодове по дължината на масата и добавете декоративни елементи като малки червени елхички и златни свещници със стълбови свещи с различна височина. Смесете обикновените бели съдове с повече декоративни чинии и пъхнете бяла салфетка между чинията и купата. Златните прибори за хранене и кристалните чаши за просеко ще повдигнат празничното настроение до максимум. Поставете малък подарък, опакован в червена хартия, на всяко място.

Черно, бяло и златисто

Няма съмнение, че най-традиционно предпочитаните цветове при коледната декорация са червеното и зеленото, но това по никакъв начин не означава, че сте длъжни да се придържате към тази цветова схема. През последните няколко години особено популярна стана комбинацията от черно, бяло и златисто. Декорацията, изградена в тези цветове, е изключително стилна, елегантна и шикозна и ви дава възможност да постигнете уникална визия и празнично настроение. Разбира се, нещо зелено винаги е добро дошло на масата. Семпло, изтънчено, но празнично!

Свързани теми:  Качествени матраци - ключът към добро здраве и комфортен сън

Знаем, че ще вложите много креативност и любов и с удоволствие и лекота ще получите най-уютната и бляскава атмосфера, в центъра на която ще е празнично декорираната ви маса.

Вижте още

Принтери за етикети – необходимост за всеки бизнес склад

Емил Петров

Ева Гроздева

Подарък за класна! Защо да изберем персонален подарък по поръчка?

Ева Гроздева