Любопитно

Как да спадане оток на коляно?

Чудите ли се как може да спадане оток на коляно?

Подуването на коляното, известно още като оток на коляното, е често срещано състояние, което може да бъде причинено от различни фактори, включително нараняване, прекомерна употреба или основно медицинско състояние. Подуването на коляното може да причини дискомфорт, болка и дори да ограничи подвижността. Ако изпитвате подуване на коляното, има стъпки, които можете да предприемете, за да го намалите и да облекчите симптомите си. В тази статия ще ви предоставим някои съвети и средства за намаляване на подуването на коленете.

1.Почивка и лед

Първата стъпка за намаляване на подуването на коляното е почивка и лед на засегнатата област. Почивката ще помогне за предотвратяване на по-нататъшно нараняване или напрежение в коляното, докато глазурата ще помогне за намаляване на възпалението и болката. Нанесете лед върху коляното си за 15-20 минути, няколко пъти на ден, докато отокът спадне.

2. Компресия

Използването на компресия също може да помогне за намаляване на подуването на коляното. Компресията помага за подобряване на кръвообращението и намаляване на възпалението. Можете да използвате компресионна превръзка или наколенка, за да осигурите опора и компресия на засегнатата област.

Свързани теми:  Кой ден е пазара в Люлебургас?

3. надморска височина

Повдигането на коляното също може да помогне за намаляване на подуването. Подпрете коляното си на възглавница или възглавница, докато седите или лежите, за да намалите натрупването на течност в коляното.

4. Упражнение и разтягане

Нежните упражнения и разтягане също могат да помогнат за намаляване на подуването на коляното. Упражненията с ниско натоварване, като ходене или колоездене, могат да помогнат за подобряване на кръвообращението и намаляване на възпалението. Разтягането може да помогне за подобряване на гъвкавостта и предотвратяване на скованост в колянната става.

5. лекарства

Облекчаващите болката без рецепта като ацетаминофен или ибупрофен могат да помогнат за намаляване на болката и възпалението в коляното. Ако подуването на коляното Ви е причинено от основно медицинско състояние, Вашият лекар може да Ви предпише лекарства, които да помогнат за облекчаване на симптомите Ви.

6. Домашни средства

Има и няколко домашни средства, които могат да помогнат за намаляване на подуването на коляното. Те включват:

– Куркума: Куркумата съдържа куркумин, който има противовъзпалителни свойства. Добавянето на куркума към вашата диета или приемането на добавка с куркума може да помогне за намаляване на подуването на коленете.

Свързани теми:  Скрито послание: Променете представите си за поднасянето на подаръци

– Джинджифил: Джинджифилът има и противовъзпалителни свойства. Пиенето на чай от джинджифил или добавянето на джинджифил към вашите ястия може да помогне за намаляване на възпалението и болката в коляното.

– Английска сол: Накисването на коляното в топла вода с английска сол може да помогне за намаляване на възпалението и болката.

– Ябълков оцет: Прилагането на ябълков оцет върху засегнатата област може да помогне за намаляване на възпалението и болката в коляното.

Подуването на коляното може да бъде болезнено и неприятно състояние, но има стъпки, които можете да предприемете, за да го намалите и да облекчите симптомите си. Почивка и лед, компресия, повдигане, упражнения и разтягане, лекарства и домашни средства могат да бъдат ефективни за намаляване на подуването на коляното. Ако симптомите продължават или се влошават, не забравяйте да се консултирате с Вашия лекар, за да определите основната причина за подуването на коляното и да разработите подходящ план за лечение.

Вижте още

Как да видите заключен Facebook профил: Съвети и трикове

Емил Петров

Как да разбера дали е спала с друг

Ева Гроздева

Кой ден е пазара в Люлебургас?

Емил Петров