Любопитно

Kак да разбера дали съм бременна с термометър

Интересувате ли се как да разберете дали сте бременна с термометър?

Въпреки че има много начини да определите дали сте бременна, използването на термометър не е един от тях. Термометрите обикновено се използват за измерване на телесната температура, която може да варира през деня по различни причини. Докато леко повишаване на телесната температура може да бъде ранен признак на бременност, това не е надежден или точен метод за потвърждаване на бременност.

Ако подозирате, че може да сте бременна, най-надеждният начин да потвърдите е да си направите тест за бременност. Тестовете за бременност откриват наличието на хормона човешки хорион гонадотропин (hCG) във вашата урина, който се произвежда от плацентата след имплантиране на оплодена яйцеклетка в матката. Повечето тестове за бременност могат да открият hCG в урината ви в рамките на няколко дни след пропуснат цикъл.

В допълнение към теста за бременност има и други признаци и симптоми, които могат да показват бременност, като например:

1.Пропусната менструация: Ако имате редовен менструален цикъл и сте пропуснали менструация, това може да е признак на бременност.

2. Гадене и повръщане: Много жени изпитват гадене и повръщане в ранна бременност, обикновено наричани сутрешно гадене.

3. Промени в гърдите: Бременността може да причини чувствителност на гърдите, подуване и промени в цвета и текстурата на зърната.

4. Умора: Много жени изпитват умора в ранна бременност поради хормоналните промени в тялото им.

5. Учестено уриниране: Бременността може да причини повишена нужда от уриниране поради натиска на нарастващата матка върху пикочния мехур.

Въпреки че лекото повишаване на телесната температура може да бъде ранен признак на бременност, използването на термометър не е надежден или точен метод за потвърждаване на бременността. Ако подозирате, че може да сте бременна, направете тест за бременност и си запишете час при вашия лекар за пренатални грижи.

Свързани теми:  Дамският стилен аксесоар на фокус: Ето как часовниците могат да разнообразят всеки тоалет

Вижте още

Как да заразим лешник с трюфел

Емил Петров

Как да прехвърлим информацията от стария на новия си телефон

Valeria

Как да покачим ниския пулс

Емил Петров