Любопитно

Kак да си изправя носа без операция

как да си изправя носа без операция

Вижте 4 интересни ефективни начина за изправяне на носа без операция!

Поради генетични причини или злополука, носът ви може да е изкривен. Това може да окаже отрицателно въздействие върху самочувствието ви, особено ако сте нов член на социален кръг. За щастие има различни начини за изправяне на носа без хирургическа намеса. Четирите техники, изброени по-долу, са доказани начини да подобрите естетиката на носа си, без да го изрязвате. Независимо дали приятелите ви са ви казали, че изглеждате така, сякаш нещо не е наред с носа ви, или просто чувствате, че нещо в него не е съвсем наред – доверете се на инстинкта си и разберете дали има нещо, което можете да направите по въпроса. Независимо дали чрез дихателни упражнения, природни средства или прости трикове, има много неща, които можете да направите, за да придобиете отново перфектния профил!

Упражнения за изправяне на носа


Носът е съставен от хрущял, така че нежното масажиране на върха на носа 3 пъти дневно може да има положителен ефект. Ако имате крив нос, можете да опитате да поставите гумен ластик около главата си и след това леко да издърпате носа си към него с ластика. Можете също така да опитате да оказвате натиск върху моста на носа си. Това ще издърпа кожата от двете страни на носа ви нагоре и ще го накара да изглежда по-изправен.

Дихателни упражнения за изправяне на носа


Носовото дишане всъщност изправя носа по естествен начин. Идеята е ноздрите да свикнат да дишат през носа, а не през устата. Когато дишаме през носа, въздухът преминава по канал, който се извива около задната част на носа и излиза през ноздрите. Това помага да се поддържа вътрешността на носа чиста и влажна, като същевременно се предотвратява навлизането на микроби през ноздрите. Препоръчително е да дишате през носа през поне 80 % от времето.

Използване на възглавници за изправяне на носа


Възглавница, която се поставя под горната устна, може да помогне на носа да расте по посока на горната устна. Това е същият начин, по който расте носът на бебето. Можете да направите това, като поставите възглавница под горната устна по време на сън. Този метод може да отнеме няколко месеца, затова бъдете търпеливи. Според лекарите това е най-добрият начин за израстване на носа. Можете също така да използвате възглавница, докато сте в легнало положение, за да помогнете за изправянето на носа си. Ако поставите възглавница под горната си устна, докато лежите в легнало положение, тежестта на възглавницата ще издърпа ноздрите ви надолу към горната устна. Можете да правите това в продължение на 20 минути всеки ден.

Природни средства, които могат да ви помогнат да изправите носа си
Чесънът е естествен антибиотик и противовъзпалително средство. Това означава, че той може да предотврати инфекция и да намали всяко зачервяване или подуване на носа. Чесънът е и естествено средство за разреждане на кръвта, което може да помогне за намаляване на притока на кръв към страните на носа. Най-добрият начин за консумиране на чесън е да го нарежете и да го смесите с мед и ябълков оцет. Това може да се консумира ежедневно, а също така може да се нанася върху страните на носа с памучен тампон.

Изправяне на носа без операция с помощта на шина
Това е проста техника, при която се използва шина за нос, за да се издърпат страните на носа навътре и да се избута хрущялът на носа нагоре, като по този начин носът ви изглежда по-правилен и симетричен. Шината се състои от прозрачна силиконова лента с две кръгли гумени подложки във всеки край. Подложките трябва да се поставят над очите и под горната ви устна. Можете да я носите по време на сън или докато сте вкъщи и извършвате дейности. Шината може да се носи до 8 часа на ден и трябва да се носи минимум 4 месеца. Можете също така да комбинирате тази техника с други техники, за да сте сигурни, че носът ви е възможно най-правилен.

Свързани теми:  Как да изгоним гълъби

Заключение


Изправянето на носа ви може да не е бързо решение, но може да бъде дългосрочно решение. Трябва да сте търпеливи и последователни, но с правилния подход е възможно най-накрая да имате носа, който винаги сте искали. Въпреки че има различни начини за изправяне на носа без хирургическа намеса, препоръчително е да се консултирате с лекар, преди да опитате някой от тези методи. Лекарят ще може да ви посъветва какви са най-добрите начини за изправяне на носа и кои методи са най-ефективни за вашата ситуация.

Вижте още

Беден Богат – платформа, подобряваща финансовата грамотност на всеки член от семейството

Ева Гроздева

Какво означава да сънуваш, че си бременна?

Емил Петров

Най-добрите цени за коли за скрап

Емил Петров