Финанси

Бърз кредит до заплата

Интересувате ли се от пари до заплата?

Най-популярните услуги в момента у нас са авансовите кредити до заплата, които се погасяват с един транш веднага щом получите заплатата си. Дори ако имате нужда от пари спешно, отделете време и не вземайте прибързани решения: преценете офертите на различни компании. Въпреки че заемът до заплата се отпуска за кратък период, имайте предвид, че трябва да върнете сумата преди датата на падеж.

Много фирми у нас предоставят пари до заплата без поръчител и без обезпечение. Все пак помислете дали наистина ще бъдете готови да платите дължимото, когато тази дата настъпи.

Сравнете офертите

Максималният лихвен процент по краткосрочен заем от фирма е 50%. Разгледайте повече актуални оферти и оценете лихвените проценти. Прочетете отделните условия на договора (те трябва да са в табличен вид) и общите условия (определени от фирмата едностранно).

Внимателно проучете индивидуалните условия на договора: те могат да съдържат условия за допълнителни услуги. Те засягат сумата, която трябва да върнете.

Проверете общата цена на заема. Максималното надплащане в проценти годишно и в лева трябва да бъде посочено в полето в горния десен ъгъл на първата страница на отделните условия на договора.

Свързани теми:  Супер бързи кредити

Какво трябва да се знае?

Не забравяйте, че небанковия заем работи за вас само ако сте го взели за кратък период от време. Колкото по-бързо го изплатите, толкова по-малко пари ще трябва да платите от бюджета си.

Когато погасите дълга, не забравяйте да запазите платежните документи. Не забравяйте, че заемът се счита за изплатен в момента, когато средствата бъдат получени по сметката или на касата на фирмата. Поискайте от кредитора удостоверение, че сте изплатили заема (или част от дълга по заема).

Сключете договора

Никога не бързайте с финансовите въпроси.  Обърнете специално внимание на таблицата с индивидуалните условия на заема – в нея са посочени допълнителни услуги, които засягат условията на договора за заем.

Внимателно проверете договора – дали квадратчетата до допълнителни услуги са отметнати предварително. Възможно е някои недобросъвестните компании може да се опитат да ви принудят да плащате за допълнителни услуги – по-добре е незабавно да откажете да работите с тях и да  се оплачете за тях на регулатора.

Съгласно закона за защита на правата на потребителите, кредиторите нямат право да поставят допълнителни услуги като условие за получаване на заем, още по-малко да ги включват в договора по подразбиране.

Свързани теми:  Как да постигнете успешно кредитиране: най-ефективните съвети и стратегии

Вижте още

Бързи кредити за хора с лошо цкр в цялата страна

Ева Гроздева

Пари от Интернет – стратегии за печелене на 1000 евро на месец

Емил Петров

Какви видове кредити има?

Емил Петров