Актуално

Как да преинсталирате Android на таблет

Как да преинсталирате Android на таблет

Интересувате ли се как да преинсталирате Android на таблет?

Операционната система Android е деликатна и сложна. Нейната функционалност е изградена на слоеве от код и процеси. Когато нещо се обърка, невинаги е лесно да се идентифицира проблемът и да се отстрани. Понякога се налага да нулирате фабричните настройки на таблета или телефона, което решава само част от проблема. Още по-лошо е, че нулирането на фабричните настройки не премахва всички досадни проблеми, които продължават да се появяват отново – то просто ги скрива, така че да е по-трудно да бъдат открити. Може би си мислите, че нямате друг избор, освен да изпратите устройството си обратно на производителя за ремонт, но има и други възможности. Преинсталирането на операционната система Android е една от тях. Ако сте стигнали до този момент с вашия таблет или смартфон с Android, прочетете, за да научите повече за преинсталирането на Android OS и как да го направите на всяко устройство .

Какво представлява нулирането на фабричните настройки?


Възстановяването на фабричните настройки е начин за рестартиране на вашето устройство. При него се изтриват операционната система, приложенията, данните и настройките от вътрешната памет на устройството. По същество то връща устройството ви с Android в състоянието, в което е било, когато е напуснало фабриката, преди да го включите за първи път. Това може да бъде полезно, ако устройството ви работи бавно или е било заразено със зловреден софтуер. Възстановяването на фабричните настройки обаче не гарантира, че устройството ви ще работи бързо или безпроблемно след рестартирането му. Всъщност то може да работи още по-бавно. Това е така, защото при нулиране на фабричните настройки се премахват всички предварително инсталирани приложения и софтуерни добавки, които са били доставени с вашето устройство. То премахва и кешираните данни на устройството, които се използват за оптимизиране на скоростта на устройството при използване на приложения. Възстановяването на фабричните настройки е крайната мярка при отстраняване на проблеми. Трябва да извършите нулиране на фабричните настройки само ако сте опитали всичко останало и все още имате проблеми. Преди да нулирате устройството си, не забравяйте да създадете резервно копие на данните, приложенията и настройките си.

Как да инсталирате предварително операционната система Android


Ако искате напълно да нулирате устройството си, можете да преинсталирате операционната система Android, преди да започнете да използвате устройството си. Това е добра идея, ако получавате ново устройство или ако имате по-старо устройство, което е било заразено със злонамерен софтуер и искате да започнете на чисто. Можете да преинсталирате Android, като използвате фабрично изображение на Android Open Source Project (AOSP). AOSP е изходният код, който Google публикува, за да хоства своя код в хранилище с отворен код. Този код се използва за инсталиране на всяко устройство с Android. Фабричните образи са предварително инсталирани версии на операционната система, които можете да използвате, за да възстановите устройството си. Можете да намерите най-новото пълно фабрично изображение за вашето устройство, като посетите уебсайта на Google за разработчици на Android и потърсите раздела за изтегляне за вашето устройство. Можете също така да намерите фабрични изображения на Android в интернет, като потърсите името на вашето устройство и “factory image”. Препоръчваме ви да търсите изображение, което включва кодовото име на устройството ви, както и номера на модела и производителя на устройството ви. Това гарантира, че ще получите правилното изображение за вашето устройство. Имайте предвид, че след като преинсталирате операционната система, всички данни в устройството ще бъдат изтрити. Не забравяйте да направите резервно копие на всички данни, които искате да запазите, преди да продължите.

Свързани теми:  Открийте кои са най-известните личности, завършили ЮЗУ "Неофит Рилски"

Рестартиране на устройството


Ако устройството ви работи бавно или имате проблеми с инсталирането на актуализация, можете да рестартирате устройството си, за да разрешите проблема. Това може да стане, като натиснете и задържите бутона за захранване и след това докоснете Рестартиране. Ако това не помогне, може да се наложи да възстановите фабричните настройки на устройството, за да разрешите проблема. Възстановяването на фабричните настройки на устройството няма да реши всички проблеми, но ще върне устройството ви в състоянието, в което е било при първото му получаване. Това може да помогне при проблеми като бавна работа, проблеми с инсталирането на приложения или проблеми с живота на батерията. За да възстановите фабричните настройки на устройството си, следвайте стъпките по-долу. Препоръчваме ви да направите резервно копие на данните си, преди да продължите. Можете да направите резервно копие на данните си, като създадете акаунт в Google и използвате услугата Google Backup. Това ще ви позволи да възстановите данните си, след като нулирате устройството си. За да нулирате устройството си, следвайте следните стъпки. Ако използвате устройство Pixel, ще трябва да използвате физическите бутони за сила на звука и за захранване. Това е така, защото бутоните за сила на звука и за захранване на устройствата Pixel се управляват софтуерно.

Изтрийте всичко и инсталирайте нов софтуер


Ако сте опитали всичко и все още имате проблеми с устройството си, може да помислите за изтриване на всички данни и предварително инсталирани приложения на устройството си и да ги инсталирате отново от нулата. Това не е препоръчително за повечето хора, но е възможност. Преди да направите това, ще трябва да създадете резервно копие на данните, приложенията и настройките си. Можете да направите това, като създадете акаунт в Google и използвате услугата Google Backup. Може също така да обмислите възможността да се свържете с производителя на вашето устройство, за да разберете дали предлага услуги за възстановяване на данни. Това е особено вярно, ако се опитвате да премахнете много данни от устройството си. Ако искате да изтриете всичко от устройството си и да преинсталирате всичко отначало, следвайте стъпките по-долу. Препоръчваме ви да направите резервно копие на данните си, преди да продължите. Можете да създадете резервно копие на данните си, като създадете акаунт в Google и използвате услугата Google Backup. Това ще ви позволи да възстановите данните си, след като нулирате устройството си. За да нулирате устройството си, следвайте следните стъпки. Ако използвате устройство Pixel, ще трябва да използвате физическите бутони за сила на звука и за захранване. Това е така, защото бутоните за сила на звука и за захранване на устройствата Pixel се управляват софтуерно.

Възстановяване на операционната система от нулата


Ако сте опитали всичко и все още имате проблеми с устройството си, може да помислите за възстановяване на операционната система от нулата. Това не е препоръчително за повечето хора, но е опция. Преди да го направите, ще трябва да създадете резервно копие на данните, приложенията и настройките си. Можете да направите това, като създадете акаунт в Google и използвате услугата Google Backup. Може също така да обмислите възможността да се свържете с производителя на вашето устройство, за да разберете дали предлага услуги за възстановяване на данни. Това е особено вярно, ако се опитвате да премахнете много данни от устройството си. Ако искате да възстановите напълно операционната система, следвайте стъпките по-долу. Препоръчваме ви да направите резервно копие на данните си, преди да продължите. Можете да създадете резервно копие на данните си, като създадете акаунт в Google и използвате услугата Google Backup. Това ще ви позволи да възстановите данните си, след като инсталирате нова операционна система на устройството си. За да възстановите операционната система, следвайте следните стъпки. Ако използвате устройство Pixel, ще трябва да използвате физическите бутони за сила на звука и за захранване. Това е така, защото бутоните за сила на звука и захранване на устройствата Pixel се управляват софтуерно.

Свързани теми:  Как Google ще отговорят на ChatGPT, след като Alphabet отбеляза огромен спад в печалбите през четвъртото тримесечие

Затваряне


Надяваме се, че вече знаете как да преинсталирате Android на таблет след възстановяване на фабричните настройки. Ако сте опитали всичко и нищо не е проработило, по-добре е да преинсталирате операционната система Android отначало, вместо да използвате възстановяване на фабричните настройки. Преинсталирането може да отнеме няколко часа, но ще си заслужава времето и усилията. Надяваме се, че информацията в тази статия е полезна и ще можете да поправите вашето Android устройство с лекота.

Вижте още

Не търсете работа – тя ще ви намери! Ето кои са най-перспективните специалности в ЮЗУ за 2024 г.

Ева Гроздева

Русия планира да намали добива на петрол през март с 5 00 000 барела на ден

Емил Петров

Най-добрите сериали, които да гледаме през 2024 г.