Финанси

Кредити за безработни

Чудите ли се как да получачите на заем, докато сте без работа?

Да си безработен може да бъде предизвикателство, особено когато става въпрос за финансова стабилност. Въпреки че може да е трудно да получите заем без постоянен източник на доходи, има налични опции. Ето някои възможни начини за получаване на заем, докато сте без работа:

Обезпечени заеми

Обезпеченият заем е заем, който изисква обезпечение, като кола или къща. Предоставяйки обезпечение, вие потенциално можете да получите заем, дори ако сте безработен.

Важно е обаче да се отбележи, че ако не сте в състояние да изплатите заема, заемодателят може да влезе във владение на вашето обезпечение.

Заеми с поръчител

Заемът с поръчител включва съучастие на приятел или член на семейството с добра кредитна история. Това дава по-голяма сигурност на заемодателя, тъй като той е отговорен за изплащането на заема, ако вие не сте в състояние да го направите.

Важно е да се отбележи, че кредитът на поръчителя ще бъде засегнат, ако не сте в състояние да изплатите заема.

Правителствени програми за подпомагане

Някои държавни програми за подпомагане предлагат заеми за безработни лица. Например Програмата за подпомагане на самостоятелна заетост предоставя средства за стартиране на собствен бизнес.

Тези програми обаче може да имат строги изисквания за допустимост и може да не предоставят достатъчно средства за вашите нужди.

Заеми до заплата

Заемите до заплата са краткосрочни заеми с високи лихвени проценти, които обикновено се дължат на следващата ви заплата. Въпреки че тези заеми могат да осигурят бързи пари, те също могат да доведат до цикъл на дълг поради високите лихвени проценти.

Важно е внимателно да разгледате условията на заем до заплата, преди да го приемете.

Получаването на заем, докато сте без работа, може да бъде предизвикателство, но има налични опции. Помислете за обезпечени или съподписани заеми, правителствени програми за подпомагане или заеми до заплата. Важно е внимателно да обмислите условията на всеки заем, преди да го приемете.

Свързани теми:  Струва ли си да изплатите личен заем по-рано?

Вижте още

Кредити за пенсионери: Какво трябва да знаете

Ева Гроздева

Как да погася няколко бързи кредита

Ева Гроздева

Кредит от банка с лошо цкр

Ева Гроздева