Здраве и красота

Новите тенденции в прическите за 2024 година


Какви прически ще доминират през 2024 година?

Новата година носи със себе си и нови модни тенденции, включително в прическите. Ако обичате да се движите в крак с модата или просто имате нужда от освежаване и промяна, смяната на прическата е идеалното решение. 

Косата е като аксесоар за жената. Тя изменя формата на лицето – кара някои черти да изпъкват, а други тушира. По отношение на това, което ще бъде модерно при дамските прически през следващите месеци, дизйнерите са единодушни: Коста трябва да бъде в по-свободни форми, а цветовете наситени.

Наситено кафяво, Горещ шоколад, Карамел, Бронд (красива комбинация от светло до средно русо, смесено с кестенявo), Платинено русо. Те ще бъдат най-модерните нюанси за 2024 г.

А ето кои са основните тенденции в прическите, които ще доминират през следващата година.

  • Blunt Bob

Blunt Bob се характеризира с прецизно изрязан ръб и с еднаква дължина навсякъде. Това е една от най-актуалните тенденции за миналата година и ще продължи да властва през 2024 г. Подходяща е за всички форми на лицето и текстура на косата. Както при почти всяка прическа боб, тя се предлага с много вариации – можете да я оформите с прав или страничен бретон, вълни и т.н. Независимо дали сте брюнетка, блондинка или имате сива коса, тази прическа винаги изглежда стилна и модерна.


  • Mixie – Модният съюз на Mallet и Pixie

Mixie продължава своето триумфално шествие, като предлага най-доброто от два стила. Косата е по-дълга отзад и по-къса отпред. Наслоените кичури са супер модерни и лесни за оформяне, като придават на външния вид естествено и свежо излъчване. Можете да избирате между по-къса или по-дълга версия на Mixie в зависимост от формата на лицето и структурата на косата.

Mixie

  • Обемни къдрици

Обемните къдрици заемат челно място сред тенденциите в прическите за 2024 г. Къдриците са живи и естествени! За да оформите прическата веднага след измиване нанесете щедро балсам без отмиване върху мокра коса. Важно е да нанесете продукта преди къдриците дори да започнат да изсъхват, иначе структурата може да стане груба. След това разплетете кичурите с гребен с широки зъби и завъртете къдриците в желаната форма с пръсти. Обемът трябва да бъде концентриран върху дължината и краищата, а не върху горната част на главата.

Обемни къдрици

  • Небрежен, естествен вид

Прическите с естествен вид са актуални от няколко години и през 2024 година ще продължат да бъдат на мода. Важно тук е върховете умишлено да не са подстригани на една дължина, а да са леко разрошени. Придържаме се към т.нар. анти подстригване, при което не целим да изглеждаме като току-що излезли от фризьорския салон, а леко небрежно. 

Небрежен, естествен вид

  • Pixie

Почти невъзможно е да си представите списъка с модерни къси прически без пиксито. Ако желаете драстична промяна, сега е моментът да експериментирате с наистина къса коса. Също така можете да изсветлите косата си до платинено русо, което ще бъде един от най-модерните цветове за лятото. Като една от най-популярните къси прически за жени от всички възрасти, тя ще запази челната си позиция през следващата година. Прическата е изключително лесна за стилизиране и стои еднакво добре, както на момичета на 20, така и на дами над 40 или 50 години.

Pixie

При избора на прическа е важно да вземете предвид формата на лицето си, дължината на косата си и стила си. Ако имате кръгло лице, заложете на прическа с обем, която ще ви помогне да го издължите. Ако имате овално лице, можете да носите всякаква прическа. Ако имате квадратно лице, избягвайте прически с прави линии, които ще подчертаят квадратните ви черти. Ако имате сърцевидно лице, заложете на прическа, която ще балансира горната и долната част на лицето ви. Изберете прическа, която ви харесва и която подхожда на вашия стил и индивидуалност.

Свързани теми:  Инхалации с физиологичен разтвор на бебе и малко дете

Вижте още

Как да запазим младостта си за по-дълго?

Valeria

Защо да пазаруваме слънцезащитна козметика от онлайн аптека?

Емил Петров

Предотвратяване на подуване на краката: Практически съвети за комфорт и здраве

Емил Петров