Здраве и красота

Новите тенденции в прическите за 2024 година


Какви прически ще доминират през 2024 година?

Новата година носи със себе си и нови модни тенденции, включително в прическите. Ако обичате да се движите в крак с модата или просто имате нужда от освежаване и промяна, смяната на прическата е идеалното решение. 

Косата е като аксесоар за жената. Тя изменя формата на лицето – кара някои черти да изпъкват, а други тушира. По отношение на това, което ще бъде модерно при дамските прически през следващите месеци, дизйнерите са единодушни: Коста трябва да бъде в по-свободни форми, а цветовете наситени.

Наситено кафяво, Горещ шоколад, Карамел, Бронд (красива комбинация от светло до средно русо, смесено с кестенявo), Платинено русо. Те ще бъдат най-модерните нюанси за 2024 г.

А ето кои са основните тенденции в прическите, които ще доминират през следващата година.

  • Blunt Bob

Blunt Bob се характеризира с прецизно изрязан ръб и с еднаква дължина навсякъде. Това е една от най-актуалните тенденции за миналата година и ще продължи да властва през 2024 г. Подходяща е за всички форми на лицето и текстура на косата. Както при почти всяка прическа боб, тя се предлага с много вариации – можете да я оформите с прав или страничен бретон, вълни и т.н. Независимо дали сте брюнетка, блондинка или имате сива коса, тази прическа винаги изглежда стилна и модерна.

Свързани теми:  Как да се отървем от чревните паразити по естествен начин

  • Mixie – Модният съюз на Mallet и Pixie

Mixie продължава своето триумфално шествие, като предлага най-доброто от два стила. Косата е по-дълга отзад и по-къса отпред. Наслоените кичури са супер модерни и лесни за оформяне, като придават на външния вид естествено и свежо излъчване. Можете да избирате между по-къса или по-дълга версия на Mixie в зависимост от формата на лицето и структурата на косата.

Mixie

  • Обемни къдрици

Обемните къдрици заемат челно място сред тенденциите в прическите за 2024 г. Къдриците са живи и естествени! За да оформите прическата веднага след измиване нанесете щедро балсам без отмиване върху мокра коса. Важно е да нанесете продукта преди къдриците дори да започнат да изсъхват, иначе структурата може да стане груба. След това разплетете кичурите с гребен с широки зъби и завъртете къдриците в желаната форма с пръсти. Обемът трябва да бъде концентриран върху дължината и краищата, а не върху горната част на главата.

Обемни къдрици

  • Небрежен, естествен вид

Прическите с естествен вид са актуални от няколко години и през 2024 година ще продължат да бъдат на мода. Важно тук е върховете умишлено да не са подстригани на една дължина, а да са леко разрошени. Придържаме се към т.нар. анти подстригване, при което не целим да изглеждаме като току-що излезли от фризьорския салон, а леко небрежно. 

Свързани теми:  Хранителни добавки: ползи, рискове и избор на правилните продукти

Небрежен, естествен вид

  • Pixie

Почти невъзможно е да си представите списъка с модерни къси прически без пиксито. Ако желаете драстична промяна, сега е моментът да експериментирате с наистина къса коса. Също така можете да изсветлите косата си до платинено русо, което ще бъде един от най-модерните цветове за лятото. Като една от най-популярните къси прически за жени от всички възрасти, тя ще запази челната си позиция през следващата година. Прическата е изключително лесна за стилизиране и стои еднакво добре, както на момичета на 20, така и на дами над 40 или 50 години.

Pixie

При избора на прическа е важно да вземете предвид формата на лицето си, дължината на косата си и стила си. Ако имате кръгло лице, заложете на прическа с обем, която ще ви помогне да го издължите. Ако имате овално лице, можете да носите всякаква прическа. Ако имате квадратно лице, избягвайте прически с прави линии, които ще подчертаят квадратните ви черти. Ако имате сърцевидно лице, заложете на прическа, която ще балансира горната и долната част на лицето ви. Изберете прическа, която ви харесва и която подхожда на вашия стил и индивидуалност.

Свързани теми:  Предимствата на лазерната епилация пред другите методи за обезкосмяване

Вижте още

Как да се отървем от чревните паразити по естествен начин

Защо не мога да заспя

Ева Гроздева

Топ етерични масла за лице – ползи и приложение

Ева Гроздева