Спорт

Стилна баня с красиво осветление

Когато повечето хора мислят за стил и дизайн на банята, вероятно си представят стени в неутрални тонове, арматура, която е предимно бяла, и стени, които не са покрити с шкафове със странна форма. Може би ще се изненадате да научите, че има много повече от тези неща! Стилната баня може да има всякаква цветова схема, която желаете, независимо дали е неутрална или ярка. Тя може да придобие усещане за рустикална хижа или изчистено скандинавско излъчване. Ключът е да знаете какви стилове има и как можете да ги внесете в дома си.

Изберете стила на банята

Както при всеки проект за интериорен дизайн на баня, трябва да започнете с основите. За баните това означава да изберете стила на помещението. Първото нещо, което трябва да вземете предвид, е подовата настилка. Ще запазите ли плочките или ще ги смените? Ще добавите ли мокет от стена до стена? След това преминете към стила на плотовете, шкафовете и осветителните тела, които ще изберете. Банята е идеалното място да приложите тема в дизайна си.

Има много начини да направите това, включително следните: – Изберете цветова палитра: Ако искате банята ви да е топла и приветлива, трябва да изберете цветове, които създават този ефект. Опитайте се да изберете цветова палитра, която се състои предимно от червени, оранжеви и жълти нюанси. Може да искате да включите и няколко сини и зелени нюанса, за да придадете допълнителна елегантност. Ако искате банята ви да изглежда по-хладна и освежаваща, изберете цветова палитра, състояща се предимно от сини, зелени и жълти цветове.

Вървете в рустикален стил: монтирайте дървени панели Рустикалните елементи на дизайна са едновременно топли и привлекателни. За да създадете рустикално усещане в банята си, можете да добавите дървени стенни панели, за да създадете впечатлението за вграден шкаф. Можете също така да добавите дървени приспособления, като например стойки за кърпи и държачи за тоалетна хартия. За постигане на изкуствено дървено покритие опитайте да боядисате дървото със спрей в тъмен кафяв нюанс.

 Модерен вариант: поставете плочки когато искате банята ви да се чувства чиста и свежа, нищо не може да се сравни с модерния дизайн. Можете да постигнете тази визия, като поставите керамични плочки по стените на банята си. Керамичните плочки се предлагат в широка гама от цветове и шарки, което означава, че можете да намерите такива, които перфектно да допълват останалата част от дизайна на банята ви.

Заложете на блясъка: добавете мраморни плочки

Какъв по-добър начин да придадете блясък на банята си от мраморните плочки? Можете да използвате мраморни плочки по стените, пода и дори по плота. Мраморът придава елегантност на всяко помещение – дори на банята! Само се уверете, че сте запечатали плота и пода, за да ги предпазите от влага и петна. – Поставянето на мраморни плочки в банята е лесен начин да добавите блясък и шик. Можете също така да добавите малко блясък с метални стенни плочки. Когато се стремите към бляскава визия, не забравяйте, че малките щрихи са от значение.

Вижте още

Как да изберем подходящите материали за работно облекло

Емил Петров

Как ще се впише Фернандес в Челси?

Ева Гроздева

Как трябва да се държи мъжът с жените: Как да постъпваме с жените?