Любопитно

Токсични приятели: Как да ги разпознаете и да се защитите от тях

Не само в личните връзки, но и при приятелството може да станем жертва на токсични хора

Ако напоследък чувствате, че се случва нещо нередно между вас и приятел, вероятно имате всички основания да смятате така. Оплаквате ли се често на близките си, че общуването е започнало да ви създава напрежение или сте като обсебени след разговор с човек, това е сигурен знак, че трябва да преосмислите отношенията си.     

Не само в личните връзки, но и при приятелството може да станете жертва на токсични хора.

Ето как може да ги разпознаете бързо и навреме да прекратите контактите с тях:

Заедно само в болка

Приятелството е нещо наистина ценно, и за него също се казва, че ще бъдете заедно и в радост, и в мъка. Все пак, не е особено приемливо, ако се стига до там да ви споделят само лоши новини и по някакъв начин да ви натоварват прекомерно с проблемите си.

Всеки човек се сблъсква с такива, а професионалната помощ и консултация с психолог в София или в друг роден град, може да се окаже решаваща. Има граници, които трябва да се поставяте и съобразяването с околните е индикатор за нивото на уважение и за самото приятелство.

Свързани теми:  Как да ми дойде цикъла ако закъснява

Непрестанни критики към странични хора

Напълно възможно е да се случва да подлагате на обсъждане общи познати, но когато това е съпроводено с яростно осъждане и непрестанни критики, картината е далеч по-неприятна.

Приятелите са хора, на които имаме доверие, и както днес те постъпват пред нас спрямо странични лица, по всяка вероятност ще бъдат некоректни и с нас. Сигурно дори вече сте го изпитали на гърба си. Дистанцирайте се!

Дискомфорт преди среща

Губите ли желание за среща, а мисълта за нея по-скоро ви тревожи, отколкото да ви радва, сигналът е тревожен и той няма нужда от тълкувание.

Хората, които са способни да създават напрежение около себе си, трудно се радват на някакви приятели. Те може и да не го осъзнават, но пък вие не се чувствайте длъжни да откликвате винаги, когато те настояват да го сторите.

Приятелство или бреме

По подобие на предходното, след края на срещата вие се чувствате не удовлетворени и щастливи, а по-скоро нямате никаква енергия и чувствате раздразнение от изминалите минути.

Помнете, че това не е приятелство, а бреме. Близките на сърцето ни хора имат ролята да ни подкрепят и мотивират, без това да се превръща в непосилна тежест за другия, с тях общуването е вдъхновяващо.   

Свързани теми:  Видове микрофонни предусилватели: съвети за избор

Вижте още

Как да напълнея

Емил Петров

Как да разбера коя дюза не работи

Емил Петров

Как да използвам Revolut?

Valeria