Любопитно

Как да изгоним гълъби

Чудите ли се как да изгоните гълъби?

Гълъбите са обичайна гледка в много градски райони по света. Въпреки че може да изглеждат безобидни, те могат да причинят много щети на сградите и да представляват риск за здравето на хората. Ако имате нашествие от гълъби, вероятно се чудите как да се отървете от тях завинаги. В тази статия ще разгледаме някои ефективни и безопасни методи, които да ви помогнат да разрешите този проблем.

Защо трябва да изгоним гълъбите

Гълъбите могат да причинят много щети на сгради и конструкции. Изпражненията им съдържат пикочна киселина, която може да корозира и повреди повърхности като покриви, первази и балкони. Натрупването на изпражнения също може да създаде неприятна бъркотия и да излъчи неприятна миризма. Гълъбите също могат да пренасят болести като салмонела, хистоплазмоза и криптококоза, които могат да бъдат вредни за хората.

Ефективни методи за изгонване на гълъбите

1.Блокирайте достъпа до местата за почивка

Първата стъпка, за да се отървете от гълъбите, е да блокирате достъпа им до местата за нощуване. Това може да стане чрез запечатване на всички отвори в сградата, където може да влизат гълъби, като вентилационни отвори, прозорци и стрехи. Можете също да използвате мрежи или телена мрежа, за да блокирате зони като балкони и покриви, където гълъбите обичат да нощуват.

Свързани теми:  Как да направите снимка с камерата на лаптопа си

2.Тактики за плашене

Друг ефективен метод за премахване на гълъбите е използването на тактика на плашене. Можете да използвате визуални възпиращи средства като отразяващи повърхности, балони или фалшиви сови, за да изплашите гълъбите. Можете също да използвате звукови възпиращи средства като сигнали за помощ при птици или ултразвукови устройства, за да направите района по-малко привлекателен за гълъбите.

3.Шипове за птици

Шиповете за птици са друг ефективен начин да попречите на гълъбите да нощуват във вашия имот. Тези шипове са изработени от пластмаса или метал и могат да се монтират на первази, первази и други места, където гълъбите обичат да кацат. Шиповете правят гълъбите неудобни да кацат и да нощуват върху тези повърхности, така че те ще се преместят на друго място.

4.Капани за гълъби

Ако имате сериозен проблем с гълъбите, може да обмислите използването на капани за гълъби. Тези капани са предназначени за улавяне на гълъби, без да ги нараняват. След като хванете гълъбите, можете да ги пуснете на по-подходящо място, далеч от вашия имот.

Безопасни методи за изгонване на гълъбите

Когато става въпрос за изгонване на гълъбите, безопасността трябва да бъде основен приоритет. Ето някои безопасни методи за изгонване на гълъбите, които можете да опитате:

Свързани теми:  Link-building за онлайн магазини

1.вода

Гълъбите мразят водата, така че можете да използвате маркуч или спринклерна система, за да ги държите далеч от вашия имот. Можете също да инсталирате баня за птици или фонтан на друго място, за да привлечете гълъбите далеч от вашия имот.

2. Оцет

Оцетът е естествен и безопасен начин за отблъскване на гълъбите. Можете да накиснете парчета хляб в оцет и да ги поставите на места, където нощуват гълъби. Миризмата на оцета ще отблъсне гълъбите и ще ги държи далеч.

3. Етерични масла

Етерични масла като мента, евкалипт и карамфил могат да се използват за отблъскване на гълъби. Можете да смесите няколко капки от тези масла с вода и да напръскате разтвора в местата, където нощуват гълъбите. Силната миризма на маслата ще отблъсне гълъбите.

Гълъбите могат да причинят много щети и да представляват риск за здравето на хората. Ако се сблъсквате с нашествие от гълъби, важно е да предприемете действия, за да се отървете от тях.

Вижте още

Симулация на реални битки: Как еърсофт подобрява комуникацията в екипа

Ева Гроздева

Защо мъжете бягат от жените, които харесват?

Емил Петров

Принтери за етикети – необходимост за всеки бизнес склад

Емил Петров