Актуално

Как да си направим прост уебсайт за продажби: Стъпка по стъпка за начинаещи

Как да си направим прост уебсайт за продажби:

Интересувате ли се как да си направите прост уебсайт за продажби?

Когато за първи път стартирате бизнес, може да е трудно да разберете каква да бъде следващата ви стъпка.Може да се чудите дали имате нужда от уебсайт, колко струва и какво е необходимо, за да започнете. С възхода на социалните медии и онлайн пазарите като Etsy и Amazon, които стават все по-популярни, идеята за онлайн присъствие като малък бизнес става все по-разпространена. Много нови предприятия се фокусират само върху продажбата на продукти онлайн, без да мислят за това да бъдат открити в търсачките и директориите. Най-лесният начин да накарате хората да намерят сайта ви е като създадете уебсайт с вашите данни за контакт, услуги, цени и описания на продуктите. В тази статия ще разгледаме защо се нуждаете от уебсайт за продажби за вашия бизнес, ще обясним различните видове налични сайтове и ще ви дадем инструкции стъпка по стъпка как да направите прост уебсайт за продажби от нулата. Всичко, което ви остава, е да прочетете..

Защо се нуждаете от уебсайт за вашия малък бизнес


Основната причина, поради която се нуждаете от уебсайт за вашия бизнес, е, че можете да представите продуктите и/или услугите си на потенциални клиенти. Вашият уебсайт ще бъде първото впечатление, което клиентите ще видят, преди да купят от вас. Искате да го направите запомнящ се, за да се връщат отново и отново. Уебсайтът помага за установяване на авторитет и доверие във вашите услуги. Ако имате добър уебсайт, хората може да са по-склонни да купуват от вас само въз основа на силата на вашия уебсайт. Уебсайтът е вашият онлайн магазин, в който можете да изложите продуктите и услугите си, да предоставите данни за контакт и връзки към акаунти в социалните медии. Той е и основният източник за получаване на нови потенциални клиенти и продажби. Например, ако сте сватбен фотограф и искате да привлечете нови клиенти, можете да добавите линк към уебсайта си към профилите си в социалните медии. Когато хората кликнат от вашия уебсайт върху други уебсайтове, като например Facebook, Google или Pinterest, в горната част на екрана се появява малка връзка с надпис “този уебсайт”.

Видове уебсайтове за малки предприятия


Съществуват три основни вида уебсайтове за малки предприятия: Уебсайтове за електронна търговия: Ако продавате продукти онлайн, тогава ви е необходим уебсайт за електронна търговия. Можете да използвате платформа като Shopify или Squarespace, които предлагат услуги за електронна търговия. Тези уебсайтове струват около 15-30 долара на месец, така че са евтини и не изискват поддръжка. Ако искате да продавате само няколко продукта и нямате време или опит да изградите пълен уебсайт, тогава това е най-добрият вариант за вас. Уебсайтове за генериране на потенциални клиенти: Ако предлагате услуги и искате да получите повече потенциални клиенти, тогава ви е необходим уебсайт за генериране на потенциални клиенти. Уебсайтовете за генериране на лидери са по-скоро “уебсайтове-брошури”, в които са изброени всички ваши услуги и цени. Можете сами да създадете уебсайта си, стига той да има подходящ дизайн и функционалност, за да превръща посетителите в потенциални клиенти. Уебсайтове за услуги: Ако имате бизнес в областта на услугите и искате да привлечете повече клиенти, тогава ви е необходим уебсайт за услуги. Тези видове уебсайтове са предназначени за бизнеси, базирани на услуги, като например преподаватели, терапевти, фотографи или треньори.

Как сами да си направите лесен уебсайт за продажби


Изграждането на уебсайт от нулата може да бъде непосилно, ако нямате никакъв опит. Много нови собственици на бизнес искат да започнат, но не знаят откъде да започнат. Не е необходимо да наемате уебдизайнер или да теглите заем, за да създадете свой собствен уебсайт. Можете сами да създадете прост уебсайт за продажби, като използвате един от следните инструменти: – Wix: е програма за изграждане на уебсайтове, която можете да използвате за създаване на безплатен уебсайт. Той има интерфейс за плъзгане и пускане, така че не са ви необходими никакви технически умения. – Squarespace: е програма за изграждане на уебсайтове, с която можете да създадете професионален уебсайт за продажби. Можете да изберете един от предварително създадените шаблони и да започнете да редактирате уебсайта си веднага. – WordPress: е платформа за блогове, която можете да използвате, за да създадете свой собствен уебсайт. Можете да инсталирате тема за продажби или за генериране на потенциални клиенти, за да създадете прост, но професионален уебсайт за продажби. – GoDaddy: е доставчик на хостинг услуги, който може да хоства уебсайта ви безплатно, ако използвате един от техните готови шаблони за уебсайтове.

Свързани теми: 
Защо Нигерия е изправена пред огромна парична криза?

Обобщение


Въпреки че социалните медии са отличен начин да се свържете с клиентите и да изградите своята марка, те не са същите като уебсайта. Уебсайтът ви е вашият цифров дом, в който можете да предоставяте информация на клиентите си, като например подробности за продуктите, информация за контакт и цени, връзки към профилите ви в социалните медии, предстоящи събития и отстъпки. Изграждането на уебсайт може да бъде плашещо, ако нямате опит, но има много налични инструменти, които го улесняват. Без значение къде се намира бизнесът ви в момента, наличието на уебсайт е чудесен начин да привлечете повече клиенти и да популяризирате името си.

Вижте още

Как да си направим папка с пароли: Ръководство, което ще ви помогне да създадете по-безопасни пароли за сигурността на компютъра си

Как Google ще отговорят на ChatGPT, след като Alphabet отбеляза огромен спад в печалбите през четвъртото тримесечие

Ева Гроздева

Онлайн пазаруване: Удобство, избор и изгодни цени

Ева Гроздева