Любопитно

Как да спрем хремата за 5 минути?

Чудите ли се как да спрете хремата за 5 минути?

Хремата е дразнеща, досадна и разочароваща. Въпреки че понякога се появява при сезонни промени или алергии, то може да бъде и симптом на по-дълбоко заболяване, като настинка, синузит или дори грип. Първото нещо, което трябва да направите, е да лекувате хремата си с прости домашни средства и лекарства без рецепта и да потърсите други симптоми, които може да показват причина. Посетете лекар, ако симптомите продължават или се влошат. С много почивка, хидратация и правилните съвети и трикове ще можете да прочистите носа си и да премахнете хремата за 5 мн.

1.Опитайте естествени домашни средства

Лекувайте болки в носа и запушване с лека акупресура. Акупресурата в областта около носа помага за облекчаване на задръстванията и главоболието, причинени от хрема.

Натиснете 10 пъти всеки ъгъл на носа, като прилагате много лек натиск. Направете същото в областта, разположена точно над очите. Правете го 2 или 3 пъти на ден, за да успокоите синусите.

 2. Преглътнете слузта, изсумтете или леко издухайте носа си, за да премахнете секрета. 

Издухването на слуз от носа ви е най-добрият начин да спрете капенето, така че внимателно издухайте носа си в тъканите, когато е необходимо. Ако носът ви тече твърде много, разкъсайте кърпичка наполовина, оформете парчетата в 2 малки топки и поставете по една във всяка ноздра. Дишайте нормално или през устата.

Свързани теми:  Онлайн казина с бонус без депозит

-Ако е възможно, издухайте носа си в овлажняващи кърпички, за да избегнете изсушаване на чувствителната кожа под носа. В случай на раздразнение втрийте малко овлажняващ лосион в кожата.

-Може също да има слуз в задната част на гърлото, която не можете да издухате в кърпичка. Опитайте да го преглътнете, за да се отървете от това усещане за хрема, запушване.

3. Опитайте домашно лечение с пара. 

За да облекчите налягането в носа си и да спрете хремата, вземете горещ душ или вана и оставете стаята да се напълни с пара. Можете също така да поставите кърпа на главата си и да се надвесите над тенджера или купа с гореща вода или да включите горещ душ и да седнете във ваната, без да стъпвате в нея. Правете го 2 до 4 пъти на ден.

– Друга алтернатива е да използвате изпарител или овлажнител, за да постигнете същия ефект.

– За допълнителен ефект добавете евкалиптово масло, камфорен алкохол или ментово масло. Изсипете малко в купата с гореща вода или напръскайте около душа, преди да го включите.

4. Поставете топла, мокра кърпа върху лицето си, за да облекчите натиска върху носа си. 

Потопете кърпа в топла вода или я пуснете под струя топла чешмяна вода, докато се накисне. Изцедете излишното, докато стане съвсем влажно, след което го поставете върху лицето си за 2-3 минути.

Свързани теми:  Симулация на реални битки: Как еърсофт подобрява комуникацията в екипа

– Можете също така да намокрите кърпата и след това да я поставите в микровълнова фурна за 30 до 45 секунди или докато се затопли.

 5. Дръжте главата си изправена, когато си лягате, за да облекчите задръстванията. 

Почивката е от съществено значение, когато тялото се бори с досадни симптоми като хрема. Когато легнете да си починете, подпрете главата си на две възглавници, за да помогнете на течността в носа ви да изтече по естествен път. Тази позиция също улеснява дишането.

6. Пийте много вода и топли течности, за да подпомогнете оттичането на слузта.

 Поддържането на тялото ви хидратирано насърчава дренажа на течности от носа ви, което ще спре носа ви да капе. Опитайте се да пиете по 1 чаша вода на всеки час и редувайте с топли течности като билкови чайове или дори супи, за да успокоите допълнително носа си.

7. Направете си сами физиологичен разтвор, с който да изхвърлите слузта.

 Смесете 1 чаша (250 ml) топла вода, 1/2 чаена лъжичка сол и щипка сода за хляб. Използвайте спринцовка, малка спрей бутилка или нети тенджера, за да нанесете физиологичния разтвор върху вътрешността на носа си 3-4 пъти на ден.

Свързани теми:  Как да се изчистим от магия

Не прекалявайте с физиологичния разтвор или хремата ще се влоши.

Вижте още

5 начина да оптимизирате вашите международни доставки за по-бърз растеж

Емил Петров

Как да проверя колко пари имам в банковата сметка

Емил Петров

Да запазим традицията: Содена питка с късмет за Бъдни вечер

Valeria