Спорт

Какво да имаме в предвид при избора на плочки за баня

Преценете размера на пространството си

Преди да се втурнете да купувате нови плочки за банята си, преценете размера на пространството, за да сте сигурни, че купувате плочки, които пасват правилно. Макар да изглежда очевидно, важно е да се уверите, че плочките, които купувате, са с правилния размер за вашата баня. Ако разполагате с по-голямо пространство, например баня с голям душ, трябва да се уверите, че новите ви плочки са достатъчно големи, за да се поберат в пространството. Напротив, ако имате по-малка баня, не искате да купувате плочки, които са твърде големи за вашето пространство. Прекалено големите плочки ще направят малкото ви пространство още по-малко и могат да затруднят маневрирането в банята.

Вземете решение за цветовата схема

Решението за цветовата схема на плочките за баня може да се окаже трудно. Например, ако искате да създадете усещане за спа център в банята си, идеални са по-хладните тонове като синьо и зелено. По-хладните цветове като синьо и зелено помагат да се създаде успокояващо, спа усещане в банята. Напротив, ако искате да създадете топло, приветливо пространство, червеното и оранжевото са идеалните цветове, които трябва да вземете предвид. Ако имате малки деца, добре е да помислите за цветове, които са нетоксични и лесни за почистване. Макар че плочките ви може да изглеждат чудесно, те не са много добри, ако са пълни с оловна боя или други токсични химикали.

Едноцветни или на райета? От какъв материал?

Ако искате да създадете класически и непреходен вид в банята си, монохромният дизайн на плочките е идеален. Монохромният дизайн се отличава с различни нюанси на един цвят, което го прави лесен за координиране с други цветове и аксесоари в банята, като например кърпи и тоалетни принадлежности. Ако желаете да създадете по-модерно или еклектично усещане, идеален е дизайнът на райета. Раираният дизайн се създава с различни цветове или нюанси на един цвят, което го прави модерен и еклектичен дизайн, идеален за баня, която е малко по-различна от останалата част на дома ви.

Свързани теми:  Как да наредя кубче на Рубик

Вижте още

За какво служи демир бозан

joana

Монтаж на битумни керемиди: изчерпателно ръководство

Ева Гроздева

От какво се повишава TSH

joana