Здраве и красота

3 основни мъжки карго панталони за небрежен външен вид

Едва ли има сезон, чакан с повече нетърпение от лятото. Първите топли дни са знак да се разделим с тежките и неудобни дрехи от зимния гардероб. Време е за тишърт, сандали и станалите вече задължителни къси панталони с обемни странични джобове. Сигурни сме, че те присъстват в летния аутфит на всеки градски мъж, независимо от възрастта и стила на обличане. Не ги неглижирайте обаче, те могат да са наистина важна част от вашето облекло. Ето защо.

Подобно на чифт удобни сандали, късите панталони са незаменими за пролетта и лятото. И да, това включва карго моделите – онези с дълбоките странични джобове. Създадени през Втората световна война за нуждите на армията, те са изключително удобни за съхранение на множество лични вещи. Когато е важно всичко да е под ръка, значимостта им става много голяма. 

Какво да търсите все пак 

Карго късите панталони, както подсказва името, са създадени за носене на много предмети. Те са с дължина над или до коляното, оборудвани са с обемни странични джобове, които се затварят с капаци. Преимуществото им идва от лекотата, с която достигате до нужното. Когато търсите чифт, обърнете внимание колко обемисти могат да изглеждат тези джобове, докато са празни. Въщност, дължината им малко над коляното не е никак случайна – тя позволява проветряване по време на носене в горещите летни дни. Обикновено са изработени от памук: най-подходящата материя за сезона. Моделите са по-свободни, не са по тялото, подобно на чинос или класическия къс мъжки панталон. Предназначението им е наистина универсално – от туризъм, къмпингуване или разходки сред природата, до ежедневно облекло за спортно-елегантния ви стил.

Типове карго панталони

Въпреки огромното разнообразие или именно поради това, добре е да отделим трите основни типа мъжки карго панталони. Разбира се, такова разделение е условно, то зависи предимно от целта на ползване. Знаем, че са най-добрият избор на лятно работно облекло – удобни за тези, които обичат да се разхождат, да спортуват, да пътуват, да ловят риба и други развлекателни дейности. Дори модните любители имат поне един или два хубави чифта карго панталони в гардероба си.

За строителство или работа „Направи си сам“ трябва да сте сигурни, че джобовете са достатъчно издръжливи, за да поберат вашите инструменти. Ако искате да отидете на туризъм през лятото, ще трябва да проверите дали материята е лека и дишаща. Можете да помислите и за водоотблъскващи версии, ако работите на двора и сте постоянно изложени на влага.

И така, основните типове карго панталони са:

  • Карго работни панталони
  • Модни карго панталони
  • Тактически/комбат панталони

Както става ясно, разделението е според функционалностите им, въпреки че основните прилики си остава в броя на джобовете – минимум осем на брой. Независимо дали сте на работа, на разходка на открито или на небрежно парти с барбекю, скъсването на карго панталоните ще е крайно излагащо за вас. Ето защо е важно да проверявате шевовете, тъканите и особено джобовете, велкрото и копчетата за признаци на износеност.

Днес марките активно проектират мъжки облекла, за да подобрят функционалността, издръжливостта и комфорта, за да се погрижат за конкретни целеви пазари. Карго панталоните не са изключение в никакъв случай. Има места, където можете да избирате от основните типове карго, както и различни дизайни или цветове. Bolf.bg ви предлага висококачествени модели за всеки повод и вкус.

Свързани теми:  Уголемяване на устните с хиалуронова киселина

Вижте още

Инхалации с физиологичен разтвор на бебе и малко дете

Valeria

Какво представлява “пролетната умора”?

Valeria

Кой пулс е нормален?