Любопитно

Как да се отървем от мухите

Как да се отървем от мухите

Знаете ли как бързо да се отървете от мухите?


Кой не знае това: Щом температурите се повишат през лятото и отворите прозорците и вратите, те са в апартамента: мухи.
Мухите предпочитат храна, компост или екскременти като място за живот. И затова мухите са не само досадни, но и истински микроби, които могат да предават болести.

Тези съвети ще работят добре, ако искате да се отървете от мухите:

  1. Мухите са силно алергични към домати, босилек и лимони с карамфил. Така че, ако ги поставите на балкона или на перваза на прозореца, има голяма вероятност мухите да игнорират апартамента ви.
  2. Тъй като мухите винаги летят в светлината, т.е. в слънцето, трябва, ако е възможно, да отворите прозорците на сенчестата страна, ако искате да проветрите.
  3. Мухите обикновено се привличат от остатъци от храна. Особено обичат ферментирането или загниването на плодовете. Но също така трохи и остатъци от чинията привличат мухи почти магически. Затова винаги трябва да прибирате храна след ядене и да изплаквате използваните чинии поне за кратко.
  4. Изхвърляйте боклука по-често, особено през лятото. При топли температури остатъците от храна гният по-бързо и привличат повече мухи и други паразити.
  5. Ако просто се нанасяте в нов апартамент или ремонтирате, трябва да се възползвате от възможността и да смесите малко дафиново масло от аптеката във вашата боя за стена. Миризмата отблъсква мухите. Така че чумата със сигурност ще избегне четирите ви стени.
  6. Можете също да прогоните мухите с билки и растения. Ако разпределите няколко туфи лавандула в хола, мухите ще се оттеглят сами. Между другото, свежата мента има същия ефект. В същото време осигурявате приятно свеж аромат на стаята.
  7. Друг аромат, който хвърля омраза, е този на оцета. За най-добри резултати капнете няколко капки оцет върху котлона. По този начин ароматът бързо се разпространява в апартамента.
  8. Просто направете капан за мухи. Необходими са ви само десет таблетки за подсладител, щипка захар и около 50 милилитра вода. Смесете цялото нещо и поставете сместа в малка купа. За мухите това е смъртоносен коктейл.
Свързани теми:  Колко трябва да е кислорода в кръвта?

Вижте още

Годежните пръстени при различите култури

Емил Петров

Как да изгоним гълъби

Емил Петров

Тайното оръжие на Блекджек

Емил Петров