Здраве и красота

Oстеоестетиката: естествен метод за подмладяване

Знаете ли какво е остеоестетика и защо все повече хора я избират като естествен метод за подмладяване?

Заедно с многото инвазивни терапии и процедури в бюти сектора, все по-голяма популярност набират холистични методи на въздействие върху човешкото тяло.

Остеоестетиката е един от тях – изключително ефективен метод за възстановяване на организма чрез мануални техники и практики, като се работи с причините за стареенето, а не само с неговите последствия. Тя се фокусира върху лечението на естетически проблеми на лицето, като бръчки, отпуснатост, асиметрия и др., чрез остеопатични техники.

Какво е остеоестетика?

Остеопатията е холистична медицина, която разглежда тялото като единна и неделима система. Тя се основава на идеята, че всички органи и тъкани са свързани помежду си и че всяко нарушение в една част на тялото може да доведе до проблеми в друга.

Остеоестетиката използва остеопатични техники за освобождаване на блокажи в лицевите мускули, фасции и кости. Тези блокажи могат да бъдат причинени от различни фактори, като стрес, напрежение, травми, неправилна стойка и др.

Когато тези блокажи бъдат елиминирани, кръвообращението и лимфния дренаж се подобряват, а мускулите и тъканите се възстановяват. Това води до редица положителни ефекти върху външния вид на лицето, като:

  • Подобряване на еластичността и тонуса на кожата
  • Намаляване на бръчките и фини линии
  • Изглаждане на тена
  • Корекция на асиметрии
  • Повдигане на контура на лицето

Предимства на остеоестетиката

Остеопатичните техники са екологично чисти, без риск от странични ефекти. Ефективно заместват ефекта на ботокса, филърите, дермаконците и хирургичните интервенции. Те са приложими за всички хора, но са особено подходящи за тези, които се притесняват от инвазивни процедури или имат противопоказания за тяхното прилагане.

Остеоестетичният протокол може да се използва и помага при работа с хора, претърпели неврит на лицевите и тригеминалните нерви.

Остеоестетиката е безопасна и безболезнена процедура, която може да се извърши от квалифициран остеопат. Продължителността на една процедура е около 60 минути, а броят на необходимите процедури зависи от индивидуалните нужди.

Допълнителна грижа

За да постигнете най-добър ефект, в допълнение към остеоестетиката, спазвайте основните правила за поддържане на здрава и красива кожата . Ето някои от тях:

  • Здравословен начин на живот. Правилното хранене, редовните физически упражнения и достатъчното сън са от съществено значение за поддържането на младежкия вид.
  • Достатъчно хидратация. Водата е от съществено значение за здравето на кожата. Препоръчително е да се пият поне 8 чаши вода на ден.
  • Защита от слънцето. Слънчевата светлина е основна причина за преждевременното стареене на кожата. Затова е важно да се използва слънцезащитен крем с фактор SPF 30 или по-висок всеки ден, дори и в облачен ден.
  • Използване на подходящи козметични продукти. Изборът на подходящи козметични продукти може да помогне за подобряване на външния вид на кожата. Важно е да се използват продукти, които са подходящи за вашия тип кожа и нужди.

Комбинирането на остеоестетиката с тези други фактори може да помогне за постигане на максимални резултати в борбата със стареенето.

Свързани теми:  Кои са най-добрите силиконови импланти за уголемяване на бюста?

Вижте още

Какви витамини е най-добре да пием през зимата и в сезона на грипа

Valeria

НОВИЯТ ТРЕНД В ГРИЖАТА ЗА КОЖАТА: КЛЕТЪЧНОТО РЕГЕНЕРИРАНЕ

Valeria

Как да запазим младостта си за по-дълго?

Valeria