Финанси

Какво не знаете за бързите кредити?

Бързите кредити стават все по-популярни сред потребители, които се нуждаят от незабавна финансова помощ. Те набират голяма популярност като алтернатива на банковите кредити, а все повече финансови институции предлагат конкурентни бързи кредити на пазара. И макар услугата да се развива постоянно и да набира популярност, много хора все още не знаят някои от най-важните й характеристики. Нека ги разгледаме.

Бързите кредити доста често са с 0% лихва за нови клиенти

От Vivus бързи кредити – https://www.vivus.bg/ – се стремят както да запазят старите си клиенти, така и да привлекат нови такива. Поради тази причина един от най-разпространените бонуси е именно кредит с 0% лихва за нови клиенти. Това означава, че ако преди не сте ползвали услугите на дадена фирма за бързи кредити, ще може да се възползвате от първи бърз кредит без оскъпяване – ще върнете точно толкова, колкото сте взели първоначално. Все пак е добре да се поинтересувате от всички условия при възползване от промоцията.

Одобрението става за минути

Може би една от основните причина толкова много хора да предпочитат бързите кредити е именно фактът, че одобрението при тях става за минути. След попълване на необходимите документи и предоставяне на вашите данни вие може да получите парите по избран от вас начин с минимално забавяне. Няма да ви се наложи да чакате за отговор дни наред. Това е особено полезно в случаите, когато се нуждаете от спешна финансова интервенция.

Свързани теми:  Най-добрите банкови заеми на пазара

Може да изтеглите бърз кредит по много причини

Бързите кредити се използват по много причини. Много често хората прибягват до тях, защото нямат с какво да покрият текущи сметки. А понякога се случва и така, че все още чакате да получите суми от заплата или други разплащания, като междувременно трябва да направите плащане. Именно затова бързите кредити са известни и като кредити до заплата. Хората прибягват до тях при настъпване на непредвидени обстоятелства като например повреда на колата, спешна нужда от лечение, както и ремонт и смяна на електроуреди у дома.  Има много ситуации, в които пари навреме биха ви свършили добра работа.

Може да кандидатствате онлайн

Още едно удобство, от което може да се възползвате при кандидатстване за бърз кредит, е, че този процес може да се извърши изцяло онлайн. Повечето фирми, които отпускат бързи кредити, вече предлагат и апликация/платформа, чрез която да се регистрирате и да кандидатствате онлайн. Там обикновено може и да управлявате кредитите си, като следите вноски и преводи. Така процесът се превръща в още по-бърз и удобен за вас, като ви спестява всякакви усилия.

Свързани теми:  Какви видове кредити има?

Прозрачни условия и управление от страна на потребителя

За бързите кредити е характерно, че потребителите сами избират сума и срок за връщане в много от случаите. Това позволява тази кредитна услуга да се цени високо от всеки, който сам иска да определя параметрите по кредита. Също така е важно да се отбележи, че много институции позволяват и известна гъвкавост по време на изплащане на кредита като например отлагане и забавяне на вноска. Важно е да се консултирате с представител на кредитната институция за това какви са вашите опции и да изберете такъв кредит, който напълно покрива изискванията и нуждите ви.

Не е нужно да доказвате доходи и да имате поръчители

Друго улеснение, което бързите кредити предоставят, се крие в това, че не ви трябват поръчители и доказване на доходи. Това е огромно облекчение за мнозина, които вероятно са се сблъсквали със стриктните изисквания на банките преди. За много от кредитните институции, които отпускат бързи кредити, е характерно именно това, че нямат изискване за поръчители и доказване на доходи.

Всички тези характеристики на бързите кредити са важни, защото именно те правят услугата бързо кредитиране толкова лесна и достъпна за потребителите. Сега, когато вече знаете за ползите на услугата, може и вие да се възползвате от нея.  

Свързани теми:  Кога да вземете пари на заем: Информирани финансови решения

Вижте още

Давност на бърз кредит

Ева Гроздева

Спешни кредити с лошо ЦКР

Ева Гроздева

Справки на кредит

Ева Гроздева