Любопитно

Как да почистите бактериите от урината: съвети

Чудите ли се как да почистите бактериите в урината?

Инфекциите на пикочните пътища (UTI) са често срещано състояние, което може да бъде причинено от бактерии в пикочните пътища. ИПП могат да причинят дискомфорт, болка и дори треска в някои случаи. Ако подозирате, че имате инфекция на пикочните пътища или искате да предотвратите появата й, има стъпки, които можете да предприемете, за да изчистите бактериите от урината си. В тази статия ще ви предоставим някои съвети и лекарства, които да помогнат за прочистването на бактериите от урината ви.

1.Пийте много вода

Пиенето на много вода е един от най-добрите начини за прочистване на бактериите от урината. Водата помага за изхвърлянето на бактериите от пикочните пътища и предотвратява образуването на камъни в бъбреците. Стремете се да пиете поне 8-10 чаши вода на ден.

2. Сок от червена боровинка

Сокът от червена боровинка е популярно лекарство за инфекции на пикочните пътища. Червените боровинки съдържат съединения, наречени проантоцианидини, които предотвратяват прилепването на бактериите към стените на пикочните пътища. Пиенето на сок от червена боровинка или добавки от червена боровинка може да помогне за предотвратяване на инфекции на пикочните пътища или да намали тежестта им.

Свързани теми:  Как да разберем къде има злато?

3. Пробиотици

Пробиотиците са полезни бактерии, които могат да помогнат за предотвратяване на инфекции на пикочните пътища чрез насърчаване на здравословен баланс на бактериите в пикочните пътища. Яденето на храни, които са богати на пробиотици, като кисело мляко, кефир и ферментирали зеленчуци, може да помогне за насърчаване на растежа на полезните бактерии в пикочните пътища.

4. Витамин Ц

Витамин С е антиоксидант, който може да помогне за засилване на имунната система и предотвратяване на инфекции на пикочните пътища. Витамин С също прави урината по-кисела, което може да помогне за предотвратяване на растежа на бактерии в пикочните пътища. Яденето на храни, които са богати на витамин С, като цитрусови плодове, горски плодове и листни зеленчуци, може да помогне за предотвратяване на UTI.

5. D-маноза

D-манозата е вид захар, която може да помогне за предотвратяване на инфекции на пикочните пътища, като предотвратява прилепването на бактериите към стените на пикочните пътища. Приемането на добавки с D-маноза може да помогне за предотвратяване на инфекции на пикочните пътища или да намали тежестта им.

6. антибиотици

Свързани теми:  Интелигентни играчки за деца в училищна възраст (7-12 години)

Ако имате UTI, Вашият лекар може да Ви предпише антибиотици, които да помогнат за унищожаването на бактериите, причиняващи инфекцията. Важно е да приемате антибиотици според предписанията и да завършите пълния курс на лечение, дори ако симптомите Ви се подобрят.

Прочистването на бактериите от урината може да помогне за предотвратяване на инфекции на пикочните пътища и да намали тежестта им. Пиенето на много вода, пиенето на сок от червена боровинка, приемането на пробиотици, яденето на храни, които са богати на витамин С, приемането на добавки с D-маноза и приемането на антибиотици, ако са предписани от вашия лекар, могат да бъдат ефективни при прочистването на бактериите от урината ви. Ако симптомите Ви продължават или се влошават, не забравяйте да се консултирате с Вашия лекар, за да определите основната причина за симптомите и да разработите подходящ план за лечение.

Вижте още

Науката зад обмислените подаръци: Разбиране на психологията на подаряването

Емил Петров

Васильовден: Духът на традициите

Valeria

Тенденции в модата на подовите настилки

Емил Петров