Финанси

Коли на изплащане

Съществуват няколко фактора, които оказват влияние върху процента на кредитите за автомобили. Те включват кредитна оценка, доход и продължителност на срока.

Независимо дали търсите първата си кола, защото току-що сте спечелили шофьорската си книжка или търсите ново семейно превозно средство, цените на автомобилното финансиране могат да варират значително при различните клиенти. Това е така, защото всеки клиент има различен финансов профил. Това, което остава постоянно, са факторите, които заемодателите вземат предвид при определянето на кредита на клиента. Тези фактори могат да имат голямо значение за лихвения процент за заем, който ви се предлага.

Мога ли да получа аутокредит с лоша кредитна история?

Получаването на заем с отрицателна кредитна история е трудно, но не и невъзможно. Има заемодатели, които дават втори шанс и са специализирани в подпомагането на хора с лоши кредити. Има обаче уловка – лихвените проценти са много по-високи, тъй като рискът за заемодателя е голям.

Какво може да направите?

В интернет ще намерите оферти, които предлагат алтернатива за тези с наистина ниски кредитни оценки. Изборът на вашето превозно средство може да е ограничен, но те одобряват почти всеки, който може да докаже, че може да извърши плащанията. По принцип тези дилъри начисляват по-високи лихвени проценти и плащанията извършвате двуседмично или седмично вместо месечно.

Последната ви възможност е да отложите покупката на кола, докато подобрите кредитната си история. Необходими са приблизително три до шест месеца добро кредитно поведение, преди кредитната ви история да покаже признаци на подобрение. Може да се наложи да изчакате поне една година, преди кредитната и история да се подобри до ниво, при което ще се класирате за заем.

Ако все още се мъчите да вземете заем или бихте предпочели да избягвате изцяло кредита, можете да спестите и да купите кола с пари в брой. Това е по-дългият маршрут, но положителната страна е, че нямате месечни вноски и скъпи лихвени проценти.

Свързани теми:  Пари на заем без трудов договор

Вижте още

Кредити за безработни

Емил Петров

Характеристики на всеки вид кредит

Ева Гроздева

Кредит на вноски

Ева Гроздева