Любопитно

Кредит до заплата – решението когато ни трябват спешно пари

Финансовата ситуация в страната ни е значително усложнена, което още повече се допълва от политическите неуредици. Липсата на стабилност що се отнася до паричните възможности на мнозина българи ги кара да търсят различни видове кредити, с които да запълнят олекналия си портфейл.

 Кредит до заплата

Някои финансови институции предлагат така наречения кредит до заплата. Той може да осигури решение за редица потребители, когато имат нужда от средства да запълнят липсите до следващата си заплата. Той се предлага в широк диапазон суми. Заем до заплата позволява намиране на допълнителни финансови средства за определен период. Той е със специфични условия и лихви, като някои институции може да изискват договор или поръчител за високи суми.

Бързите кредити до заплата се взимат след изключително кратък период на одобрение. Докато при банковите заеми се налага да се чака, понякога дори седмици, при бързите кредити обикновено всичко се случва до няколко часа. Това е от голяма полза за редица потребители на този тип заеми, тъй като те обикновено имат нужда от пари в доста по-кратък срок. В повечето случаи са достъпни само срещу лична карта и, понякога, договор за трудова заетост.

Свързани теми:  Как да си проверя сметката за тока в интернет?

Кредит до заплата е силно търсена услуга, тъй като в значителен обем случаи излизат извънредни събития, които изчерпват резерва ни от финанси и ни е нужна помощ само до следващото ни плащане от работното ни място. В тези ситуации мнозина предпочитат този вид заем, понеже той е с бързо одобряване и с кратък период.

Тази услуга е специфичен финансов продукт, който може да бъде открит в редица небанкови финансови институции. Предлага се при различни условия и лихви, които могат да са по-високи или по-ниски. Най-често изплащането му се случва при следващата заплата, което води и до специфичното му име. Идва с редица преимущества, от които главното е че е значително по-бърз от банковите заеми. При това – в доста от случаите клиентите няма да се нуждаят от дебела папка документи, а само от лична карта и, вероятно, от договор.

Предлаганите суми се различават и варират от сто или няколкостотин до няколко хиляди, в зависимост от институцията. Обикновено предлаганите суми тук са малко по-ниски, понеже презумпцията е че ще бъдат заплатени при следващата заплата. В зависимост от получения кредит, заплащането може да е наведнъж или на няколко етапа. Лихвите се различават, в зависимост от избраната институция, а не са фиксирани на определено ниво. Съответно, това е и един от критериите, на които клиентите базират своя избор при търсене на кредит до заплата.

Свързани теми:  В „ПИРОГОВ“ СТАРТИРА КАМПАНИЯТА ЗА ДАРЯВАНЕ НА КРЪВ

Вижте още

10 изпитани начина да отгледате умни деца

Valeria

Как да накараме мъж Козирог да се влюби в нас

Емил Петров

Как да разберем къде има злато?

Емил Петров