Финанси

Банков кредит без трудов договор

Кандидатстването за кредит е сложно, банките изискват много изисквания, за да гарантират платежоспособността на клиента, включително наличието на постоянна работа. Тези условия могат да усложнят процеса за мнозина поради нестабилността на работата, но не всичко е загубено – днес ви предлагаме няколко съвета за теглене на ипотечен кредит без постоянен договор.

Вземане на ипотечен кредит без фиксиран договор: възможно ли е?

Ако нямате стабилна работа, получаването на ипотечен кредит е много по-трудно. Фиксираният договор е начинът, по който възложителят проверява дали имате добър икономически профил и дали сте стабилни, така че ще трябва да го докажете по други начини:

1.Приходи. Ако нямате постоянен договор, месечният ви доход ще бъде от ключово значение. Много често самостоятелно заетите лица имат повече проблеми с получаването на ипотечен кредит, но важното е да съставите фактури с всички доходи, които сте получили през последните няколко месеца. По този начин банката ще може да види средния ви месечен доход и ще може да направи анализ на това какъв вид ипотечен кредит можете да получите.

Свързани теми:  Бързи кредити за безработни

2. История на заетостта. Много често банката иска от вас трудовата ви история, за да я анализира и да прецени дали имате платежоспособен профил, за да ви отпусне ипотечен кредит.

3.Декларация за данъка върху доходите на физическите лица.

4.Договор за наем. Това е още един начин да докажете платежоспособността си. Ако живеете под наем, банката може да поиска договора ви с доказателство, че сте плащали наема всеки месец.

Ако сте самостоятелно заето лице, ще трябва да добавите следните документи, за да можете да получите ипотечен кредит:

-Годишна декларация за ДДС.

-Тримесечни плащания на ДДС.

-Последни разписки за плащане на социални осигуровки.

Важно е да сте наясно с профила си и да знаете каква ипотека можете да си позволите, за да договорите най-добрите условия. Трябва да сте реалисти и да търсите на пазара жилища, които можете да си позволите, дори ако получите финансиране от банка.

Вижте още

Давам пари на лихва без залог

Ева Гроздева

Струва ли си да изплатите личен заем по-рано?

Ева Гроздева

Пари на заем без трудов договор

Ева Гроздева