Финанси

Банков кредит без трудов договор

Кандидатстването за кредит е сложно, банките изискват много изисквания, за да гарантират платежоспособността на клиента, включително наличието на постоянна работа. Тези условия могат да усложнят процеса за мнозина поради нестабилността на работата, но не всичко е загубено – днес ви предлагаме няколко съвета за теглене на ипотечен кредит без постоянен договор.

Вземане на ипотечен кредит без фиксиран договор: възможно ли е?

Ако нямате стабилна работа, получаването на ипотечен кредит е много по-трудно. Фиксираният договор е начинът, по който възложителят проверява дали имате добър икономически профил и дали сте стабилни, така че ще трябва да го докажете по други начини:

1.Приходи. Ако нямате постоянен договор, месечният ви доход ще бъде от ключово значение. Много често самостоятелно заетите лица имат повече проблеми с получаването на ипотечен кредит, но важното е да съставите фактури с всички доходи, които сте получили през последните няколко месеца. По този начин банката ще може да види средния ви месечен доход и ще може да направи анализ на това какъв вид ипотечен кредит можете да получите.

2. История на заетостта. Много често банката иска от вас трудовата ви история, за да я анализира и да прецени дали имате платежоспособен профил, за да ви отпусне ипотечен кредит.

Свързани теми:  Рефинансиране на кредити без поръчител

3.Декларация за данъка върху доходите на физическите лица.

4.Договор за наем. Това е още един начин да докажете платежоспособността си. Ако живеете под наем, банката може да поиска договора ви с доказателство, че сте плащали наема всеки месец.

Ако сте самостоятелно заето лице, ще трябва да добавите следните документи, за да можете да получите ипотечен кредит:

-Годишна декларация за ДДС.

-Тримесечни плащания на ДДС.

-Последни разписки за плащане на социални осигуровки.

Важно е да сте наясно с профила си и да знаете каква ипотека можете да си позволите, за да договорите най-добрите условия. Трябва да сте реалисти и да търсите на пазара жилища, които можете да си позволите, дори ако получите финансиране от банка.

Вижте още

3 важни съвета за разумно използване на парите от кредита

Ева Гроздева

Кредит на вноски

Ева Гроздева

Рефинансиране на кредити без поръчител

Ева Гроздева