Любопитно

Защо опаковъчните кутии от картон са толкова популярен избор?

Опаковъчните кутии от картон са много разпространени и то в най-разнообразни индустрии. Множество фирми разчитат на тях, защото са чудесен начин за складиране и съхранение на стока. Картонът и кутиите от картон осигуряват значителна защита на всичко, което бихте искали да съхраните в тях. По-долу ще ви запознаем с ползите от картона и причините за неговата популярност.

За какво се ползва картона?

Картонените опаковки са многофункционални и изпълняват множество цели. Главната им функция е да предпазват предметите, които са поставени вътре, по време на транспорт и пренасяне от едно място на друго.

Ако това ви изглежда като доста обширен начин да се дефинира понятието „картонена опаковка“, то е защото материалът наистина позволява в него да се пренася почти всичко. Международни компании използват картонени опаковки да транспортират стоки в големи мащаби, точно както и малки фирми – за изпращане на техните стоки до своите потребители.

Картонените опаковки могат да се използват при храни, напитки, лекарства а в някои случаи дори за транспортиране на опасни материали. Специалисти като Dimeko, изработващи опаковъчни кутии от велпапе и картон и POS материали, създават точният дизайн картонена опаковка за вашия продукт без значение, дали това са вафли, шоколади или дрехи. Както може да се убедите, картона се използва от всеки – като започнем от големите компании и стигнем до индивидуални дребни продавачи.

Свързани теми:  Как да носите дълга пола: 5 съвета за моден стил

Какво прави картонените опаковки толкова подходящи?

Ето някои от основните качества на картонените опаковки:

  • Универсалност – опаковките от картон са универсални и могат да се използват за изключително много неща. Картонът се произвежда във всеки размер и форма, което означава, че върши работа, както за тежки продукти, така и за по-малки и по-леки. Може да се брандира с логото и името на дадена фирма, както и по него да се слагат важни инструкции. Това го превръща опаковките в маркетингов инструмент и неотменна част от брандинга на дадена фирма.
  • Устойчивост – картонените опаковки са създадени да предпазват съдържанието си, каквото и да е то. И не е изненада, че вършат това без проблем. Велпапето също е типаж картон, при който има 2 стени и нагънат трети слой между тях. Това създава мек слой на защита, който е ефективен при транспорт. Предпазват стоката от надраскване и удари, а в някаква степен и от влага.
  • Рециклиране – още една от силните страни на картона е, че позволява рециклиране. Стига общото състояние на кутията да е добро, т.е. картона да не е замърсен, то всичко може да се рециклира и превърне в друга опаковка. Достатъчно е просто да се събира заедно с другата хартия. Много фирми предлагат единствено рециклирани картонени опаковки.
  • Брандиране – макар и опаковките от картон без надписи и дизайн да са ефективно средство за транспорт сами по себе си, те лесно могат да се превърнат в част от бранда на фирмата с правилния дизайн и външно брандиране. Много пъти фирми избират да бъдат много креативни с опаковката, и дори й добавят функции за да я направят по-конкурентна.
  • Добра цена – сравнени с много други видове опаковка, картонените опаковки предоставят перфектно съотношение между цена и качество. Картонът е сравнително евтин материал в сравнение с други материали, като пластмаса например.
Свързани теми:  Как да проверя колко пари имам в картата mastercard

Производството на картон е по-екологично чисто

Важно е да се отбележи, че при производството на картон и велпапе се използват по-малко ресурси, съответно има по-малко негативно влияние върху околната среда. Този факт, в съчетание със свойствата на картона да се рециклира, правят материала толкова предпочитан. Също така е вярно, че производството е по-евтино, което се отразява и в цената на картонените опаковки.

Както виждате, има много фактори, които допринасят за това опаковките от картон да са толкова разпространени и предпочитани сред фирмите. Притежават множество силни страни и качества, които ги правят незаменими при транспортиране и съхранение на различни видове продукти.

Вижте още

Как да разберете дали сте бременна?

Емил Петров

“Верига от думи” – спиращ дъха трилър, гостува в Благоевград

Ева Гроздева

Как да отворите бутилка вино без тирбушон

Емил Петров