Спорт

Зодиакални знаци по дати

Зодиакът е разделен на 12 знака, всеки от които отговаря на едно от съзвездията, през които преминава Слънцето по време на своята орбита около Земята. Всеки знак има своите характерни черти и качества, които се отразяват на личността на хората, родени под него.

Овен

Овенът е първият знак на зодиака и се свързва с елемента Огън. Хората, родени под този знак, са енергични, амбициозни и независими. Те са лидери по природа и обичат да поемат инициативата. Овенът е свързан с планетата Марс, която символизира действието и смелостта.

Дати: 21 март – 19 април

Телец

Телецът е вторият знак на зодиака и се свързва с елемента Земя. Хората, родени под този знак, са практични, упорити и материалистични. Те обичат комфорта и сигурността и са склонни да се придържат към традициите. Телецът е свързан с планетата Венера, която символизира любовта, красотата и хармонията.

Дати: 20 април – 20 май

Близнаци

Близнаците са третият знак на зодиака и се свързват с елемента Въздух. Хората, родени под този знак, са общителни, любопитни и интелигентни. Те са добри комуникатори и обичат да учат нови неща. Близнаците са свързани с планетата Меркурий, която символизира ума и общуването.

Свързани теми:  Как да изпратя локация

Дати: 21 май – 20 юни

Рак

Ракът е четвъртият знак на зодиака и се свързва с елемента Вода. Хората, родени под този знак, са чувствителни, интуитивни и грижовни. Те са силно привързани към семейството и приятелите си. Ракът е свързан с Луната, която символизира емоциите и подсъзнанието.

Дати: 21 юни – 22 юли

Лъв

Лъвът е петият знак на зодиака и се свързва с елемента Огън. Хората, родени под този знак, са щедри, царствени и с чувство за хумор. Те обичат да са в центъра на вниманието и са родени лидери. Лъвът е свързан със Слънцето, което символизира живота, силата и величието.

Дати: 23 юли – 22 август

Дева

Дева е шестият знак на зодиака и се свързва с елемента Земя. Хората, родени под този знак, са организирани, практични и педантични. Те са перфекционисти и винаги се стремят към най-доброто. Девата е свързана с Меркурий, която символизира ума и общуването.

Дати: 23 август – 22 септември

Везни

Везни са седмият знак на зодиака и се свързват с елемента Въздух. Хората, родени под този знак, са справедливи, дипломатични и хармонични. Те обичат баланса и хармонията и винаги се стремят да разрешат конфликтите. Везни са свързани с Венера, която символизира любовта, красотата и хармонията.

Свързани теми:  Как да се свържа с екипа на АБВ Поща

Дати: 23 септември – 22 октомври

Скорпион

Скорпионът е осмият знак на зодиака и се свързва с елемента Вода. Хората, родени под този знак, са страстни, интензивни и интуитивни. Те са силно емоционални и могат да бъдат много ревниви и possessive. Скорпионът е свързан с Плутон, който символизира трансформацията, смъртта и прераждането.

Дати: 23 октомври – 21 ноември

Стрелец

Стрелецът е деветият знак на зодиака и се свързва с елемента Огън. Хората, родени под този знак, са оптимистични, екстравагантни и свободолюбиви. Те обичат пътуванията и приключенията и винаги се стремят към нови знания.

Вижте още

Как ще се впише Фернандес в Челси?

Ева Гроздева

Религиозни православни икони и тяхното значение

Емил Петров

Как да се справим с депресията

joana