Любопитно

Как да се свържа с хакер?

Чудите ли се как да се свържете с хакер?

Въпреки че обикновено се свързва с незаконни практики и хора със съмнителен характер, думата “хакер” всъщност се отнася до субкултура, свързана с областта на технологиите и компютрите. С навлизането на все по-мрежовото общество значението и влиянието на хакерите на пазара на труда нарасна до степен да се превърнат в самостоятелна професионална категория.

По този начин компаниите по света се стремят да разберат как да наемат хакер, за да се опитат да разберат дигиталното съвремие и да се адаптират към въпросите, свързани с виртуалната сигурност както на собствените им активи, така и на служителите им.

Как да намерите надежден хакер?

За да наемете хакер, първоначално е необходимо да вземете няколко предпазни мерки. Въпросът за сертифицирането е важен, но също така е необходимо да се вземе предвид характерът на лицето, което искаме да наемем. В края на краищата не можем да поверим киберсигурността си на всеки, нали?

Въпреки че е разпространен стереотипът, че “хакерите живеят в тъмната мрежа” или дори че приемат плащания само с биткойни, защото виртуалните валути и други подобни са трудни за проследяване, подобни идеи, когато се наблюдават в реалния живот, са значително проблематични и могат да предизвикат червен флаг, тъй като “добрите” хакери нямат нужда да се крият зад подобни джаджи. В края на краищата това, което искаме, не е нищо незаконно.

Свързани теми:  Как да се отървем от сърбеж

 За какво е хакер?

Обикновено класифицирани като специалисти по технологии и системи, хакерите играят роля в разбирането на нашето все по-взаимосвързано общество и помагат за изграждането и поддържането му по сигурен и оптимизиран начин. Хакерите гледат на света като на системи и затова винаги виждат място за подобрение.

Като се има предвид, че обществото насочва към постоянна миграция към дигитални среди, важно е да имаме специалисти по тези системи, така че обикновените хора, без интерес към този тип знания, да се чувстват сигурни и защитени.

Ето откъде идва тази дихотомия. Хакерите имат все по-важна и присъстваща социална функция в нашето ежедневие, въпреки че много пъти не ги виждаме да действат по практически начин и дори попадат в новините поради незаконни и неморални практики. Въпреки това има хора, които се грижат и бдят за едно мирно, взаимосвързано общество, свободно от заплахи, дори от злонамерени хакери.

Вижте още

Не мога да си вляза в фейсбука

Емил Петров

Как да разберем че имаме липса на магнезий?

Емил Петров

Какво означава да сънуваш, че си бременна?

Емил Петров