Финанси

Кредит за ремонт на жилище

Малко банки предлагат заеми за ремонт, но такива програми има на пазара. Все още могат да се нарекат „Кредит за ремонт на жилище“ или нещо друго в същия дух. Но по-често говорим за потребителско кредитиране – най-често срещаният вид банков заем. Можете да го вземете в почти всяка банка и дори да не казвате конкретно защо имате нужда от пари.

Потребителският кредит може да бъде по-малък по размер от ипотеката или този, който се издава за покупка на автомобил. Въпреки това, благодарение на него можете да получите значителна сума пари. Но има специални условия, които трябва да знаете предварително:

  • Потребителският кредит се издава за кратък срок.
  • В договора не е необходимо да се посочват целите, за които се вземат средства от банката. Но все пак специалистът ще попита как кандидатът ще управлява парите. Отговорът ще има значение, когато банката реши дали да издаде пари или не.
  • Няма ограничения под формата на предоставяне на обезпечение, гаранция.
  • Бърза обработка с минимум документи.
  • Има банки, които издават малки суми, а има и такива, които издават потребителски заем за стотици хиляди. Всичко зависи от условията на програмата. Можете да разберете как да получите заем за ремонт на дома на сайта на самата банка или като се консултирате със специалист от банката.
Свързани теми:  Как да избегнем кредитите с прекомерно дълъг срок

За регистрация трябва да предоставите не толкова много документи: лична карта и отчет за доходите. Ако студент, безработен или друго лице без доходи се е обърнало към банката, понякога парите се отпускат и на тях. Цялата уловка е, че сроковете са значително намалени и лихвата се увеличава. Но ако доходът е стабилен, среден или по-висок, тогава на клиента се предлагат по-лоялни условия.

За да получите заем за ремонт на къща, апартамент или друг недвижим имот, можете да използвате един от следните методи:

  1. Регистрация на целеви заем, включително потребителски кредит.
  2. Уреждане на нецелеви кредити.
  3. Получаване на заем в брой.
  4. Изработка на кредитна карта.

Вижте още

Как да изберем най-изгодния кредит за покупка на автомобил

Ева Гроздева

Как да използвам Revolut?

Valeria

Бърз кредит до заплата

Ева Гроздева