Здраве и красота

Не можете да създадете най-модерните визии за сезона без тези модни атрибути

Може и да не вярвате, че всеки сезон има своите модни атрибути, но това е факт, в който ще се убедите много бързо. Ако дамският гардероб ви се вижда достатъчно богат и не сте изправени пред дилемата дали не е време за нова рокля или панталон, поне бъдете любопитни да научите кои елементи от модата изискват по-особено внимание.

Обувките – какво означават те

Обувките са символ на нашия живот, като представляват значителен смисъл на пътищата, трудностите и мечтите, които поемаме през живота си.

Обувките са физическо и символично въплъщение на миналите, настоящите и бъдещите пътища, по които вървим. Те са повтарящ се мотив и тема, обсъждана в различни култури, библейски препратки, сънища и др. Обувките могат да представляват издръжливост, защита от околната среда, понякога дори подчинение и борба, но също така и амбиция, решителност и посока. Ако се чудите защо това така, нека кажем, че подобни тълкувания са по-скоро подходящи за емоционалната обосновка. А иначе – обувките са демонстрация на нашия вкус и стил, те могат да изразяват настроението ни, да са въплъщение на някой житейски принцип или дори да са демонстрация. Съвсем нормално е да заложите на класически модели, нали. Ако обаче сте смели и искате да експериментирате, защо не пробвате нещо нетрадиционно? Колкото и да се странно има обувки, произведени от водорасли и това са обувките на Native. Този бранд залага на изключително иновативен подход в създаването на иначе традиционни модели. Не се чудете, новите технологии позволяват създаването на нови и нестандартни материали, които обаче са страхотно удобни. Свежи и нестандартни, обувките Native са задължителен атрибут за модерната градска дама.

Свързани теми:  Детокс след празниците

Дрехи, които демонстрират индивидуалност

Обичате ли смелите импулсивни решения или ви е писнало от масовите дизайни и материи? Значи ще последвате с удоволствие този съвет от нас: Демонстрирайте своето желание за промяна като носите дрехите на Superdry, вдъхновени от Изтока. Можете да откриете колекцията на марката на https://answear.bg/m/superdry Когато преди 15тина години Дейвид Бекъм става рекламно лице на не толкова известната тогава марка, мнозина се учудиха какво е привлякло звезда от неговия ранг.

Superdry стартира през 2003 г. след вдъхновяващо пътуване до Токио и има за цел да създава “класически облекла на бъдещето”, вдъхновени от съчетаването на емблематични американски винтидж облекла и въздействащи японски графични изображения с британски привкус. Дали Бекъм не е повлиян именно от тази комбинация?

Компанията е насочена към по-младия сегмент на модния пазар, като предлага достъпни дрехи, аксесоари, обувки и козметика с първокласно качество, предназначени за мъже и жени на възраст между 15 и 25 години. Все по-често  обаче марката се обръща към  по-широка възрастова група, тъй като развива обхвата и естеството на продуктовите си гами. Така че е време да влезе в гардероба ви

Свързани теми:  Доказана полза за здравето от Кето диетата: Лечение на епилепсия при деца

Официална рокля като класически атрибут на модата

Всяка дама трябва да притежава гардероба си една-две черни рокли,  наясно сте, нали? Ето защо. Тя е класическа, семпла и същевременно елегантна… Да, става дума за малката черна рокля! Кой моден дизайнер ви идва на ум, когато си помислите за “малката черна рокля”? Преди 20-те години на миналия век носенето на черно е било запазено само за траур. По онова време модната индустрия се придържа към тесните корсети и огромните шапки. Всичко това се променя, когато през 1926 г. Коко Шанел отпечатва къса семпла черна рокля на корицата на списание Vogue. Шанел прави революция в модата с практична, но елегантна рокля с прави силуети. Малката черна рокля става все по-популярна, когато актрисата Одри Хепбърн я носи с перли в “Закуска в Тифани” (1961 г.). Оттогава насам хората я носят за всякакви поводи, с огромно разнообразие от аксесоари.

Вижте още

Пилатес на стена – една от най-големите фитнес тенденции за 2024 г.

Valeria

Как да изберем парфюм?

Valeria

Платформа обединява най-добрите треньори в България

Ева Гроздева