Финанси

Рефинансиране на ипотечен кредит с лоша кредитна история

Имате ли лош кредитен рейтинг? Ако е така, бихте си помислили, че рефинансирането е напълно недостъпно. Не се притеснявайте, може и да не е така. Има някои специални методи и обстоятелства, които могат да ви помогнат да рефинансирате, дори ако имате лоша кредитна история.

Ще разгледаме някои от начините, по които можете да рефинансирате ипотеката си, дори и с нисък кредитен рейтинг. Ще направим кратък преглед на рефинансирането и ще ви дадем някои съвети, които можете да използвате, за да повишите резултата си, преди да рефинансирате.

Какво е рефинансиране

Рефинансирането на ипотека  е  заем, който замества текущия ви ипотечен заем с нови условия, нов лихвен процент или различно салдо по заема. Рефинансирането означава, че първо изплащате стария си заем с новия си заем и след това извършвате плащания по новия си заем.

Има няколко причини, поради които бихте искали да рефинансирате жилищния си кредит.

Променете условията на заема

Трудно ли ви е да плащате месечните си ипотечни плащания? Можете да рефинансирате заема си за по-дълъг срок, което ви дава повече време да платите дължимото и намалявате месечните си плащания. Можете също така да рефинансирате на по-кратък срок, ако искате да изплатите кредита си по-бързо. Можете също така да можете да рефинансирате при по-нисък лихвен процент, за да спестите пари през целия срок на вашия заем.

Свързани теми:  Как да съчетаем кредитиране и инвестиции за максимална финансова ефективност

Изтеглете пари от собствения си капитал

Рефинансирането в брой ви позволява да вземете заем с главница, по-висока от това, което дължите, и да изтеглите останалото в брой. Парите, които получавате от рефинансиране на изплащане, могат да ви помогнат да изплатите дълга, да покриете разходите за ремонт на дома и др.

Кандидатстването за рефинансиране на ипотека е подобно на кандидатстването за първоначалния жилищен заем. Вие избирате кредитора, с когото искате да работите, уверете се, че отговаряте на техните квалификации и кандидатствате.

Кредиторът ще ви поиска някои финансови документи, ще поръча оценка на дома и ще гарантира вашия заем. След това ще получите  заключително извлечение  , което включва условията на вашия нов заем и разходите, които трябва да покриете. И накрая, трябва да отидете на заключителна среща с агент по затваряне, да подпишете новия си заем и да започнете да плащате.

Вижте още

Спешни кредити с лошо ЦКР

Ева Гроздева

Бързи кредити без доказване на доход

Ева Гроздева

Бърз кредит до заплата

Ева Гроздева