Любопитно

Три задължителни приставки за вашия компактен трактор

Управлението на голяма ферма може да бъде работа на пълен работен ден; оборудването на вашия компактен трактор с правилните прикачни устройства може да помогне. Все повече и повече хора работят дистанционно и заменят градския начин на живот с живот на село. След като мигрирате в страната, независимо дали притежавате пет декара или двадесет, компактният трактор вероятно ще бъде една от първите ви инвестиции. Докато закупуването на трактор означава, че сте „пристигнали“ в сцената на селския живот, прикачените съоръжения са тези, които доказват вашия опит. Ето три прикачни устройства, които всеки собственик на голям имот трябва да обмисли, за да увеличи максимално смисъла от инвестиция в компактен трактор и вашето време:

1. Бърз теглич – Просто казано, бързият теглич е задължителен за всеки компактен или субкомпактен трактор. Бързият теглич е инструмент, който се прикрепя към триточковия теглич на трактора и позволява бързо свързване и разкачване на триточкови приспособления. Бързото прикачване е страхотно спестяване на време, особено за незадвижвани инструменти.

Поддръжка: Бърз теглич, след като бъде прикрепен към трактора, не е необходимо да се сваля, но трябва да се поддържа с качествена смазка за спрей*.

Свързани теми:  Емблематичните японски ножове – как да ги купуваме от онлайн магазин

2. Грайфер с нокти – Грайфер с нокти добавя гъвкавост към вашия компактен трактор. Грайферът е уникално приспособление, което замества кофата на рамената на товарача, което е възможно за използване чрез инсталиране на клапан с 3-та функция. Грайферът се състои от зъбци, които са разположени един до друг без твърдо дъно. Предлагат се в голямо разнообразие от размери и форми, управлявани от 3-та функционална клапа, даваща възможност на оператора да хваща, повдига и завърта грайфера с едно плавно движение. С отворени пространства между зъбците, операторите могат да събират храсти и остатъци, като същевременно позволяват мръсотията или чакъла да бъдат пресети. Те се използват в голямо разнообразие от приложения от озеленяване и земеделие до строителство и дърводобив. Грайфер с нокти е много подходящ за повдигане на неудобни предмети, включително неправилни форми, малки трупи, четка или отломки. Те помагат работата да стане по-проста и отнемаща по-малко време.

Поддръжка: Грайферът ще има точки на въртене, които ще изискват редовна поддръжка и никога не трябва да се използва грайфер, освен ако тракторът има подходящо баластно тегло*.

Свързани теми:  Защо избора на телефони се превръща в моден писък

3. Скрепер за сортиране – Скрепер за сортиране е задължителен за всеки, който поддържа чакълени алеи или парцели, което е обичайно в страната. Неусложнената му работа означава, че ако можете да карате трактор, можете да поддържате чакълеста си алея. Много по-лесни за използване от острието в кутия, стъргалките за сортиране бързо възстановяват короната и покритието на почти всеки път с дупки или път с измиване. Операцията е лесна: просто стъпете нагоре от едната страна и надолу от другата няколко пъти и ще имате професионално покритие. Няколко модела също включват обърнати назад остриета за бръснене на малки фиданки или запълване на големи дупки.

Поддръжка: Скреперите за градиране, макар и почти перфектен инструмент за поддръжка на чакълест път, ще изискват наблюдение на стеблата, остриетата и челюстите за плъзгане — всеки трябва да се смени, когато се износи.

Има много компактни тракторни приспособления за широк спектър от приложения, но тези три ще увеличат максимално вашата инвестиция и ще осигурят на жилищен оператор множество решения за управление и поддръжка на вашата собственост. Kubota винаги препоръчва да прегледате ръководството за оператора за всяко ново оборудване, което купувате.

Свързани теми:  Как да влезеш в сърцето на един мъж

Вижте още

Колко е дълга китайската стена?

Емил Петров

Как да спрем хремата за 5 минути?

Емил Петров

Как да се отървем от сърбеж

Емил Петров