Спорт

Зодиакални знаци по дати

Зодиакът е разделен на 12 знака, всеки от които отговаря на едно от съзвездията, през които преминава Слънцето по време на своята орбита около Земята. Всеки знак има своите характерни черти и качества, които се отразяват на личността на хората, родени под него.

Овен

Овенът е първият знак на зодиака и се свързва с елемента Огън. Хората, родени под този знак, са енергични, амбициозни и независими. Те са лидери по природа и обичат да поемат инициативата. Овенът е свързан с планетата Марс, която символизира действието и смелостта.

Дати: 21 март – 19 април

Телец

Телецът е вторият знак на зодиака и се свързва с елемента Земя. Хората, родени под този знак, са практични, упорити и материалистични. Те обичат комфорта и сигурността и са склонни да се придържат към традициите. Телецът е свързан с планетата Венера, която символизира любовта, красотата и хармонията.

Дати: 20 април – 20 май

Близнаци

Близнаците са третият знак на зодиака и се свързват с елемента Въздух. Хората, родени под този знак, са общителни, любопитни и интелигентни. Те са добри комуникатори и обичат да учат нови неща. Близнаците са свързани с планетата Меркурий, която символизира ума и общуването.

Дати: 21 май – 20 юни

Рак

Ракът е четвъртият знак на зодиака и се свързва с елемента Вода. Хората, родени под този знак, са чувствителни, интуитивни и грижовни. Те са силно привързани към семейството и приятелите си. Ракът е свързан с Луната, която символизира емоциите и подсъзнанието.

Дати: 21 юни – 22 юли

Лъв

Лъвът е петият знак на зодиака и се свързва с елемента Огън. Хората, родени под този знак, са щедри, царствени и с чувство за хумор. Те обичат да са в центъра на вниманието и са родени лидери. Лъвът е свързан със Слънцето, което символизира живота, силата и величието.

Дати: 23 юли – 22 август

Дева

Дева е шестият знак на зодиака и се свързва с елемента Земя. Хората, родени под този знак, са организирани, практични и педантични. Те са перфекционисти и винаги се стремят към най-доброто. Девата е свързана с Меркурий, която символизира ума и общуването.

Дати: 23 август – 22 септември

Везни

Везни са седмият знак на зодиака и се свързват с елемента Въздух. Хората, родени под този знак, са справедливи, дипломатични и хармонични. Те обичат баланса и хармонията и винаги се стремят да разрешат конфликтите. Везни са свързани с Венера, която символизира любовта, красотата и хармонията.

Дати: 23 септември – 22 октомври

Свързани теми:  Защо само едната безжична слушалка ми работи?

Скорпион

Скорпионът е осмият знак на зодиака и се свързва с елемента Вода. Хората, родени под този знак, са страстни, интензивни и интуитивни. Те са силно емоционални и могат да бъдат много ревниви и possessive. Скорпионът е свързан с Плутон, който символизира трансформацията, смъртта и прераждането.

Дати: 23 октомври – 21 ноември

Стрелец

Стрелецът е деветият знак на зодиака и се свързва с елемента Огън. Хората, родени под този знак, са оптимистични, екстравагантни и свободолюбиви. Те обичат пътуванията и приключенията и винаги се стремят към нови знания.

Вижте още

Препоръчват ли се кредитите от заложни къщи за получаване на бързи пари?

Емил Петров

Съвети за искане на потребителски кредит

Емил Петров

Как да си направим сайт

joana