Спорт

Как да изберем идеалното спално бельо

Прекарваме една трета от живота си в леглото, затова е важно да изберете подходящото спално бельо. Освен че е удобно, привлекателно и приятно, спалното бельо трябва да привлича вниманието и да подхожда на декора на спалнята ви. И трябва да вземете предвид много фактори, очевидно не е едно и също да обличате младежко легло като двойно легло или да оправяте леглото през лятото или зимата. Това са ключовете към намирането на идеалното спално бельо за нас.

Размерът на леглото

Очевидно е, че спалното бельо трябва да бъде съобразено с размера на леглото. Това е лесно да се види в чаршафите, но трябва да се има предвид, че например за легло с дължина 1,50 м завивка с този размер няма да пасне, тъй като ще бъде твърде малка.

Трябва да вземете предвид и размера на помещението, защото ако то е малко, най-добре е да изберете светли цветове за покривката или завивката, които ще ви помогнат да създадете усещане за простор.

Спални комплекти

Тъкани и текстури

Без значение колко добре изглеждат, грубите чаршафи не са добър вариант. Материята е много важна, тъй като спалното бельо ще бъде увито около нас в продължение на много часове. Идеалният вариант е да изберете чаршафи, покривки, одеяла и др., изработени от естествени материи, като памук, лен или коприна. Те помагат на кожата да диша, намаляват риска от алергии и не създават електрически заряди.

Свързани теми:  Какво е кредитна линия и как работи

Най-популярните материи в момента са смесица от памук и полиестер, главно защото са удобни и сравнително лесни за гладене.

Но в зависимост от времето на годината, в което се намираме, можем да изберем други варианти. През зимата чаршафите от фланела са много желани, тъй като са много меки на допир и ви топлят, а през лятото сатенът е най-хладната материя.

Цвят и принт

Освен декорацията на спалнята, цветът на спалното бельо е важен, защото влияе на настроението ни. Ярките цветове, както и контрастите между светло и тъмно, придават динамика на пространството и са по-вълнуващи. Светлите или пастелните цветове обаче осигуряват визуална почивка и създават усещане за спокойствие.

Вижте още

Кога настъпва критическата при мъжете

joana

Кога да използвате кредит?

Емил Петров

Фитнес за отслабване: Вашето ръководство за успех

Ева Гроздева