Спорт

Как да получите одобрение за кредит

 На какво основавате, за да одобрите някой заем? Препоръчително е да сравните възможностите на няколко кредитора, преди да изберете правилния заем за вас, и да се уверите, че кредитът ви е в добро състояние, преди да кандидатствате.

Как работят личните заеми?

Личен заем е паричната сума, която заемате от банка, кредитен съюз или държавен лицензиран кредитор. Тези заеми могат да се използват за покриване на лични разходи като ремонт на дома, медицински сметки и големи покупки. Както всеки заем, личните заеми изискват от вас да върнете парите, които сте взели назаем, плюс лихвите, които кредиторът начислява.

Какво е интерес? Лихвата е сумата пари, която плащате на кредитора си, за да вземе парите назаем. Тази сума се добавя към сумата, която трябва да платите от първоначалната сума на заема.

 Какво трябва да взема предвид при избора на кредит?

Това са някои от факторите, които трябва да се вземат предвид и сравняват, когато търсите личен заем.

1.Срок на заема

Срокът на заема е времето, което имате, за да върнете всички пари, които сте взели назаем. Някои заеми са със срок от една година или по-малко. Други заеми могат да бъдат изплатени за няколко години.

Свързани теми:  Как да разбера дали имам лаймска болест

2.Годишен процент (ГПР)

Годишният процент включва както лихвите по вашия заем, така и таксите, начислени от вашия кредитор. Това е най-точният начин да разберете колко ще ви струва кредита.

ГПР за личен заем може да варира значително от заемодател до заемодател. Някои големи банки предлагат ГПР под 10 процента на любимите си клиенти. Заемите до заплата, често най-скъпият избор, могат да начисляват ГПР над 400 процента.

3. Заета сума

Размерът на вашия заем зависи от разходите, които искате да покриете, и общата сума, одобрена от вашия кредитор.

4. Изисквания за кредитен рейтинг

Вашият кредитен рейтинг е важен фактор при определяне на какви заеми отговаряте на изискванията и какъв ще бъде ГПР за вас. Колкото по-висок е вашият кредитен рейтинг, толкова по-добре за вас.

 5. Гаранция

Личните заеми се предлагат в два вида: обезпечени и необезпечени. Обезпеченият личен заем изисква да предоставите обезпечение. Ако не изплатите заема, заемодателят може да продаде вашето обезпечение, за да компенсира това, което дължите.

Необезпеченият личен заем не изисква да предоставяте нищо като обезпечение. Вашият лихвен процент обаче е по-висок, защото кредиторът поема повече риск.

Свързани теми:  Как трябва да се държи мъжът с жените: Как да постъпваме с жените?

Източник: Invest-news – инвестиция, кредити, застраховки

Вижте още

СЪВЕТИ ЗА ГОТВЕНЕ НА МАКАРОНЕНИ ИЗДЕЛИЯ

Емил Петров

Как да си видите паролата на Facebook от телефона

joana

Религиозни православни икони и тяхното значение

Емил Петров