Здраве и красота

Кои са най-добрите силиконови импланти за уголемяване на бюста?

Кои са най-добрите силиконови импланти и какво още трябва да знаем преди да се подложим на операция за уголемяване на бюста?

Увеличаването на бюста с импланти е една от най-популярните пластични хирургични процедури. Тя позволява на жените да постигнат желаната форма и обем на гърдите си.

На пазара се предлагат различни видове силиконови импланти, които се различават по форма, размер, текстура и обвивка. Изборът на най-добрите импланти зависи от редица фактори, включително индивидуалните предпочитания на пациентката, естетични цели и здравословен статус.

Какво представляват силиконовите импланти?

Имплантите са направени от висококачествени медицински грапави или гладки силиконови обвивки, пълни със стерилен високо технологичен медицински силиконов гел, който може да бъде с различна кохезивност (плътност) или стерилен солеви разтвор. Мястото на импланта, видът и размерът се определят по преценка на хирурга в съответствие с анатомията и желанията на пациентката.

Форма

Силиконовите импланти се предлагат в две основни форми: кръгла и анатомична. Кръглите импланти са по-равномерни и симетрични, докато анатомичните импланти имат по-естествена форма, която следи контура на гърдата.

Размер

Размерът на имплантите се измерва в кубични сантиметри (cc). Обикновено се препоръчват импланти с обем от 120 до 300 cc.

Свързани теми:  Обувки в светли цветове - как да ги стилизираме за различни поводи? С какво си подхождат?

Текстура

Силиконовите импланти се предлагат с гладка или текстурирана обвивка. Гладките импланти са по-лесни за имплантиране, но имат по-висок риск от образуване на капсула. Текстурните импланти са по-малко склонни към капсулиране, но могат да причинят повече дискомфорт и да затруднят палпацията на гърдите.

Обвивка

Силиконовите импланти се предлагат с двуслойна или еднослойна обвивка. Двуслойната обвивка е по-здрава и по-малко склонна към разкъсване. Еднослойната обвивка е по-тънка и по-естествено изглеждаща, но има по-висок риск от разкъсване.

Какво трябва да знаете за силиконовите импланти?

Трябва да сте наясно, че поставените силиконови импланти не са перманентни и след години може да се наложи подмяната на един от тях или и на двата. Бременността, загубата на тегло и менопаузата също могат да предизвикат промени във вашите вече уголемени гърди. Запазването на добрите резултати изисква полагане на грижи, включително редовно изследване на здравословното ви състояние и периодична оценка на състоянието на вашите импланти.
Преди да се подложите на операция за уголемяване на бюста с импланти, е важно да се запознаете с рисковете и усложненията, които могат да възникнат. Желателно е да си направите мамография, която да послужи за сравнение при бъдещи изследвания. Постоперативно, мамографията е технически по-трудна. За постигането на възможно най-добри резултати се прилагат разнообразни техники. Ето защо когато се подлагате на различни диагностики, бъдете искрени относно наличието на импланти.

Свързани теми:  Направи си сам омбре коса! Най-добрите съвети за създаване на собствена версия на тази тенденция

Възможни усложнения след операцията:

  • Капсулиране

Капсулирането е най-честото усложнение след поставяне на силиконови импланти. То се характеризира с образуването на плътна фиброзна тъкан около импланта, която може да причини болка, дискомфорт и деформация на гърдите.

  • Разкъсване на обвивката

Разкъсването на обвивката на силиконовия имплант е рядко усложнение, но може да доведе до изтичане на силикон в тялото. В повечето случаи разкъсването е безсимптомно и не изисква лечение.

  • Рак на гърдата

Няма научни доказателства, че силиконовите импланти увеличават риска от рак на гърдата.

Как да изберем най-добрите силиконови импланти?

За да изберете най-добрите силиконови импланти за вас, е важно да се консултирате с опитен пластичен хирург. Хирургът ще обсъди вашите индивидуални предпочитания и цели и ще ви помогне да изберете имплантите, които са най-подходящи за вас.

Ето някои въпроси, които можете да зададете на хирурга си:

  • Каква е формата, размерът и текстурата на имплантите, които препоръчвате?
  • Какъв е рискът от капсулиране и разкъсване на обвивката?
  • Какви са усложненията, които могат да възникнат след операцията?
  • Какво е възстановяването след операцията?

След като получите отговори на тези въпроси, ще можете да вземете информирано решение за това кои силиконови импланти са най-добри за вас.

Свързани теми:  Знаменитостите и светът на чайовете за отслабване

Вижте още

Как да постигнете професионален грим: Ръководство за начинаещи

Как да пиете кафето си, за да бъде полезно

Valeria

Инхалации с физиологичен разтвор на бебе и малко дете

Valeria