Финанси

Кредит само с лична карта

Пари на заем срещу лична карта

Интересувате ли се от заеми срещу лична карта?

Може би се питате има ли алтернативи на заемите от фирми за бързи кредити само срещу данните от вашата лична карта? Разбира се, всичко зависи от вашата конкретна ситуация, но реално можете да спестите от надплащане на кредитна компания.

Кредитни карти: пари срещу лична карта

Например отделете малко повече време и усилия и вземете кредитна карта – тя може да бъде отлична алтернатива на заемите до заплата. Повечето кредитни карти имат безлихвен период, понякога до 100 дни. Върнете парите през това време и няма да ви бъде начислена лихва.

Заеми срещу лична карта от банки

Най-лесно е да вземете банков заем, ако може да предложите на банката доказване на доход. Ако нямате официални доходи и се страхувате, че банката няма да издаде заем без удостоверение за заплата, опитайте се да потвърдите финансовата си платежоспособност по други начини. Например, донесете извлечение от банковата си сметка, което ще покаже получаването и изразходването на парите. В някои области, тези, които работят “за себе си”, могат да се регистрират като самостоятелно заети  – ще трябва да платите малък данък, но ще получите потвърден доход, който ще бъде полезен не само за получаване на заем, но и за кредитна карта.

Пари назаем срещу лична карта от заложна къща

Ако не се получи с банките, можете да опитате да заложите ценна вещ в  заложна къща по старомодния начин. Такъв заем ще струва по-малко, отколкото един небанков заем. И в случай на забавяне, няма да се налага да общувате с колекционери и да навредите на кредитната си история – заложната къща просто ще продаде заложената вещ.

Заеми с лична карта от потребителски кредитни кооперации

Освен това можете да станете акционер в потребителска кредитна кооперация. Тя представлява обединение на граждани (организации), в която се цели взаимна подкрепа по отношение на финансите и кредитирането. Лихвените проценти по заемите в една такава кооперация по начало трябва да са по-ниски, отколкото в кредитната компания. Въпреки това си струва да се има предвид, че първо ще трябва да платите вход и членски внос, макар и обикновено малък. Ако решите да изтеглите заем, към лихвата ще се добавят допълнителни месечни плащания, поради което общото надплащане може значително да се увеличи.

Който и вариант да изберете, преди да кандидатствате за заем, помислете дали не може да минете и без него. Преценете как ще върнете парите, вземете предвид непредвидени обстоятелства като болест или уволнение. Смята се, че в идеалния случай размерът на месечните плащания към кредиторите не трябва да надвишава 30% от месечния ви доход. В противен случай съществува риск изплащането на дълга да стане твърде тежко бреме.

Свързани теми:  Кредит онлайн за 5 минути

Вижте още

Бързи кредити денонощно. Заслужават ли си?

Ева Гроздева

В каква валута да държим спестяванията си през 2024 г.?

Valeria

Кога да вземете пари на заем: Информирани финансови решения

Емил Петров