Любопитно

Фън Шуй: Как да подобрим енергията в дома си

Какво е Фун Шуй и как да подредим дома си според него?

Настъпването на новата година ни кара да си направим равносметка и да помислим как да реорганизираме ежедневието ни, за да се чувстваме по-спокойни и щастливи. В края на всяка година си казваме, че ще отделяме повече време на семейството и дома. Така настъпва моментът, в който трябва да се разделим с много неща, които сме трупали у дома през изминалата година. Подобряването на интериора ще ни донесе нужната хармония и ще привлече късмета на наша страна.
 
Колкото и налудничаво да звучи, претрупаните стаи могат да навредят над емоционалното и здравословното ни състояние. Тук идва на помощ избора и подредбата на предметите по Фън Шуй. Ако създадете баланс във вашия дом, това ще се отрази и на вашите преживявания.

Какво е Фън Шуй?

Фън Шуй е древна китайска практика, която изучава движението на енергията (Чи) в заобикалящата ни среда. Според Фън Шуй, енергията може да бъде положителна или отрицателна и нейното движение може да повлияе на нашето здраве, благополучие и успех. Въпреки, че тази древна философия до голяма степен е чужда на западния човек, постулатите ѝ се крепят на две универсални ценности: хармония и баланс.

Свързани теми:  Как да заразим лешник с трюфел

Според Фън Шуй подредбата на нещата, от първоначалното проектиране на сградите до подредбата на конкретна стая, може да хармонизира енергията Чи. Много императорски дворци и селища в древността са проектирани по законите на Фън Шуй. В днешни времена редица банки, хотели и дори молове са съобразени с тази философия. 

Един от най-важните аспекти на Фън Шуй е организацията на дома. Как точно? Чрез отключване на енергийните потоци с правилното поставяне на всеки предмет и запазване на позитивната енергия във всяка стая. Чрез правилното подреждане на мебелите, цветовете и декорацията можете да подобрите потока на енергия в дома си и да създадете по-приятна и хармонична среда за живеене. 

Ето няколко съвета как да подобрите енергията в дома си според Фън Шуй:

  • Отворете пространствата. За да може енергията да тече свободно, е важно да премахнете всички прегради и препятствия в дома си. Това включва мебели, предмети и дори мисли. Малко разпространен факт е, че котките и кучетата също са добър знак за присъствието на Фън Шуй в един дом. Разхождайки се от стая в стая, те разнасят положителната енергия като не ѝ позволяват тя да се застоява в едно помещение. 
  • Изберете правилните цветове. Цветовете влияят на енергията в дома ни. Препоръчително е да използвате светли и пастелни цветове, които да създават чувство на спокойствие и хармония.
  • Разположението и формата на предметите. Мебелите трябва да бъдат подредени по такъв начин, че да не блокират пътя на енергията. Важно е да се осигури свободно движение във всички стаи. Според китайското изкуство повечето предмети в стаите не трябва да са с остри ръбове. Масата в трапезарията е по-добре да е заоблена. Причината е, че кръглите форми носят повече късмет.
  • Използвайте естествени материали в интериора. Естествените материали, като дърво, камък и текстил, привличат положителна енергия.
  • Поддържайте чистотата и реда. Чистотата и редът са от съществено значение за създаването на положителна енергия в дома. По-честото почистване на пространствата помага на положителната енергия да циркулира свободно из тях. Прахът и мръсотията притеглят негативните емоции.
  • Поставете растения в дома си. Ако искате да сте по-продуктивни, което ще ви донесе и повече пари, трябва да помислите за отглеждане на растения вкъщи. Това се свързва с елемента дърво, който е символ на усъвършенстването на човек в обществото. Много подходящ избор е поставянето на бамбук, който ще носи просперитет на притежателите му през годината. Освен това растенията са източник на положителна енергия и помагат за пречистване на въздуха.
  • Използвайте ароматерапия. Ароматите могат да повлияят на вашето настроение и енергия.
  • Включете музика в дома си. Музиката създава приятна и позитивна атмосфера.
  • Запалете свещи. Свещите са символ на светлина и надежда.
Свързани теми:  Казино с първоначален бонус без депозит

И не на последно място, внесете светлина във всяко кътче на дома си. Светлината е живот, тя ни помага да сме по-щастливи, по-жизнени и по-здрави. Пуснете я в дома си и душата си!

Вижте още

Как да разбера каква е породата на котката ми?

Емил Петров

Как Google ще отговорят на ChatGPT, след като Alphabet отбеляза огромен спад в печалбите през четвъртото тримесечие

Ева Гроздева

Как да си направим домашен сапун?

Емил Петров