Любопитно

5 начина да оптимизирате вашите международни доставки за по-бърз растеж

Сигурните и надеждни международни доставки създават отлични възможности за развитие и растеж на всеки бизнес, свързан с търговията. Насочвайки се към предлагане на стоките си зад граница, вие със сигурност ще разширите мрежата си от клиенти, но за да са доволни те, трябва да гарантирате, както за качеството на продукцията си, така и за навременните и професионални международни доставки. Какво е нужно да направите, за да оптимизирате вашите международни доставки и да сведете до минимум разходите при осъществяването им.

Помислете за опаковките на вашите пратки

Прецизното и сигурно опаковане е едно от първите задължителни условия за успешното осъществяване на международни доставки. Изберете опаковки, които да са едновременно екологични, здрави, леки и надеждни. Сред най-предпочитаните материали за опаковки е хартията, все по-често се използват кашони, при подготвянето на пратки за международни доставки. От съществено значение е също опаковката да приляга плътно към стоките, които изпращате. По този начин ще гарантирате тяхната сигурност и здравина, няма да има нужда от значително допълнително уплътняване, а и няма да ви се наложи да плащате допълнителна такса за ненужно голям размер на опаковката. Ако все пак ви се наложи да използвате уплътняване, когато приготвяте вашите пратки за международни доставки, за препоръчване е да се спрете отново на хартия. Не пропускайте също да заложите на биоразградими ленти за залепване, когато пакетирате стоките за изпращане. Позитивно на вашия имидж ще се отрази използването на брандирани опаковки. Това ще накара клиентите ви да се почувстват като “част от отбора”, още преди да са разопаковали своята пратка.

Свързани теми:  Как да различим бронз от месинг?

Гарантирайте на клиентите си точно спазване на сроковете за международни доставки

Може да го постигнете единствено ако се договорите с утвърдена, надеждна и коректна фирма за международни доставки, една от които е Direx. Трябва да сте наясно с точните срокове за обслужване на всяка дестинация за международни доставки, която представлява интерес за вас, за да знаете какъв период за доставка да посочите и пред своите клиенти. Забавяне на пратките е една от най-честите причини за отказване на заявени международни доставки. Това носи големи загуби на търговците, както поради неосъществената сделка, така и заради необходимостта да се поеме доставката и в двете посоки. Сведете до минимум възможността да ви се случи нещо подобно и се договорете с наистина сигурна куриерска фирма, която да е партньор, на когото наистина може да се доверите.

Предложете лесна възможност за подмяна на закупената стока

Това ще направи потребителите по-спокойни, когато пазаруват от вашия сайт и по-склонни да пристъпят към финализиране на поръчките си. За да знаят те какво точно да очакват, направете подробно и коректно описание на стоките, които предлагате за международни доставки. Така ще избегнете разочарование и върнати пратки заради несъответствие с очакванията на клиента.

Свързани теми:  Жените в политиката: борба за равнопоставеност

Преговаряйте за цени за международни доставки, които ви устройват

Настоявайте за отстъпки ако планирате значителен оборот от международни доставки на месец. Информирайте се също какво ще е оскъпяването ако изпращате извънгабаритни пратки, както и стоки, които се нуждаят от специален режим на доставка, защото са чупливи, с голяма стойност или нямат голяма трайност.

Предимство е, ако куриерската фирма поддържа различни методи за разплащане

За клиентите ще е добре, ако могат да избират как да платят – дали в брой, по банков път, с пос терминал и т.н. От значение е също да не им бъде начислявана допълнителна такса съобразно избора, който направят. Договорете се с фирма за международни доставки, която може да изпълни всички ваши изисквания, за да сте спокойни, че бизнесът ви е представен по най-добрия начин пред клиентите ви зад граница.

Вижте още

Разлики между лични, потребителски и бързи кредити, които трябва да знаете

Емил Петров

Казина и чуждестранни туристи: как да привлечем посетители от други държави

Емил Петров

Как да направите снимка с камерата на лаптопа си