Любопитно

Иконата не е просто образ на светец… тя е предмет със специално значение, който за един вярващ човек може да представлява повече, отколкото можете да си представите. Замисляли ли сте се някога, че даряването на икона може да бъде един от най-значимите жестове за един човек? Ето кои са случаите, в които можете да изберете тази идея и кога не би било подходящо да подарите на някого икона: 

Икона, подарък за годишнина 

Обикновеният рожден ден може да бъде една от най-добрите причини да подарите на някого икона. Особено ако знаете, че човекът е религиозен, който може да я оцени заради специалната ѝ символика. Можете да изберете символична икона със светеца, чието име носи човекът, или икона с ангел-хранител, или дори други икони на Божията майка, които имат специална символика.  

Иконата, специален сватбен подарък 

Великата тайна на брака може да бъде отбелязана с такъв символичен подарък. Една икона на Всемогъщия Господ или на Света Богородица може да бъде идеалният подарък за младото семейство, което започва съвместния си път към вярата. По правило подобни икони се пазят и след брака като символ на любов, семейно благополучие и щастие. В този смисъл можете да изберете и икона на къща, тъй като подобен избор е перфектен именно заради идеята, която предава на младите хора, които тепърва започват своя път, изграждайки заедно дом.  

Свързани теми:  Защо не виждам публикациите на приятел във фейсбук

Раждането или кръщенето на детето, идеални поводи за подаряване на икона 

За раждането или кръщенето на детето може уверено да се предложи специална икона, тъй като тя има специално значение. Иконата, подарена по такъв повод, може да бъде символ на началото на най-доброто в живота. Иконата може да бъде подарена на детето или на родителите от кръстниците или от друг близък човек. Икони могат да се подаряват и по случай кръщене и като символ. 

Сватба или годишнина от сватбата и иконата като перфектен подарък 

Една икона може да се счита за един от най-добрите подаръци за сватба или годишнина от сватбата. Препоръчва се семейна икона – икона, която представя празника на всички членове на семейството. Можете да изберете икона на Светата Троица или икона на Божията майка, която означава нещо повече от предмет за подарък, тя е мост към благополучието на семейството. Независимо дали се подарява на младоженците или на кръстниците, иконата може да се счита за несравним символичен дар, който можете да подарите по такъв повод. 

Всъщност, иконите предлагат уникален начин да се споделят духовните ценности и да се укрепи връзката между дарителя и получателя. Те са не просто предмети, а пътеки към душевно обогатяване и споделени моменти на вяра и обич. Иконата като подарък – това е нещо повече от просто предмет, това е послание на светлина и надежда, което ще бъде запомнено през цялата житейска пътека. 

Свързани теми:  Програми за разбиване на пароли на рутери

*https://ivdecor.com/s/37/ikoni-za-podarak 

Вижте още

На колко години е луна?

Емил Петров

Подарък за класна! Защо да изберем персонален подарък по поръчка?

Ева Гроздева

Как да си набавим витамин B12: съвети и трикове

Емил Петров